ANDA Derneği Karayazılı çocukları sevindirdi

ANDA Derneği Erzurum ekibi, Karayazı ilçesinde Odunlu ve Ağaçlı Mahalleleri’ndeki okulları ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımı yaptı. Karayazılı çocuklar mutlu oldu, Dernek üyeleri bıol bol dua aldı.

Tarih: 21.10.2022 11:37
ANDA Derneği Karayazılı çocukları sevindirdi

Seyfi BAYER

“Kardeşe vefa” sloganıyla 2016 yılında kurulan ANDA Derneği, yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 yıl içerisinde 40 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış olan ANDA Derneği, yurt içinde yaptığı çalışmalarla birçok kardeşimize dokunmaya devam ediyor. Geçen hafta Erzurum’un Karayazı ilçesinde Odunlu ve Ağaçlı Mahalleleri’ndeki okulları ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımı yapan ANDA Derneği Erzurum ekibi, dün de Karayazı ilçesine giderek yeni ziyaretler gerçekleştirdi. Program çerçevesinde Sukonak, Karabey, Yukarı Sini, Göktepe, Karakaya, Muratlı Mahallelerine ziyaret gerçekleştirildiği öğrenildi.

"ÇOCUKLARIMIZA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRMEK GEREKİYOR"

Karayazı Kaymakamı Belediye Başkanı Muammer Sarıdoğan, “ANDA Derneği ekibi geçen hafta ilçemize ziyarette bulunmuş ve çocuklarımıza hediyelerini sunmuşlardı. Bu hafta da başka mahallelerimizi ziyarete geldiler ve daha fazla çocuğumuza dokundular. Bu tarz etkinliklerin sosyal yönünün ne kadar değerli olduğunu bilmek gerek. Bu coğrafyadaki çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek gerekiyor.  ANDA Derneği ekibine bu konuda gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaların çoğalmasını diliyoruz.”dedi.

ANDA NE DEMEK?

Ekim ayı faaliyet takviminde Karayazı ilçesindeki köy okullarını ziyaret ederek orada öğrenim gören öğrencilerle hediyeleşmeyi ve onlarla irtibat kurmayı planladıklarını belirten Erzurum İl Başkanı Muhittin Aydın, “Anda, kelimesi Göktürkçede ‘kan kardeş’ anlamına geliyor. Biz de kardeşlerimize karşı görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. ANDA, eğitim, araştırma, yardımlaşma ve arama kurtarma üzerine temellendirildi. Afet, savaş, yangın gibi durumlarda arama kurtarma faaliyetleri yapıyoruz. Çok şükür şu an ülkemizde bu gibi durumlar yaşanmıyor. Bu dönemlerde de diğer misyonumuz olan eğitim, araştırma ve yardımlaşma alanlarında faaliyette bulunuyoruz. Hem eğitim hem de yardımlaşma anlamında şehrimizin dokunulmayı, dayanışmayı en çok hak eden bölgelerine yani ilçelerimizin uzak köylerine gitmeyi uygun gördük ve bu amaçla yola çıktık. Karayazı ilçemize dernek faaliyeti bünyesinde ikinci gelişimiz. Buradaki kardeşlerimizle birkaç dakika da olsa görüşmek, onlarla göz teması kurmak, onların eğitim gördükleri sınıflara girerek yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek istedik. Onların o anki mutlulukları ile mutlu oluyor, onların tavırlarındaki masumiyetinde Anadolu insanının güzelliğini görüyoruz. Burada yaşadığımız duygular da bizi daha fazlasını yapabilme konusunda motive ediyor. Karayazı ilçemizde 95 kardeşimize kıyafet ve kırtasiye yardımı yapmak nasip oldu, ayrıca okullarımızın kitaplıklarına da katkıda bulunarak gücümüz nispetinde kardeşlerimize elimizi uzatmaya çalıştık.” dedi.

“BU ÇALIŞMADAN ÇOK MUTLU OLDUK“

Okul ziyaretlerine eşlik eden Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek de “Bu çalışmalar bizim için çok değerli. Uzaktan konuşarak değil, çocuklarımızın ortamlarına girerek, başlarını okşayıp kısa da olsa iki kelam ederek gerçekleşen paylaşımlar daha samimi ve daha kalıcı oluyor. ANDA Derneği ekibi sürekli bizlerle birlikte, sürekli görüştüğümüz dostlarımız. Bu ay da bizim kapımızı böyle anlamlı bir çalışmayla açtılar. Bu çalışmadan çok mutlu olduk. Gelip çocuklarımızı okullarında ziyaret etti ve en önemlisi çocuklarımıza yalnız olmadıklarını gösterdiler. Bu tarz paylaşımların süreklilik arz etmesini ve diğer STK’lerin de programlarına bu etkinlikleri eklemelerini temenni ediyoruz. Bu vesile ile ANDA Derneği ekibine şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.” sözleriyle duygularını dile getirdi. ANDA Erzurum Başkanlığının önümüzdeki ay programında Tortum ilçesi olduğunu, Tortum’un mahallelerindeki okullara ziyaret gerçekleştirileceğini belirten ekip üyeleri,  yardımseverlerden destek vermek isteyenlerin ANDA Derneği ile irtibata geçebileceklerini belirttiler.