ANDA HEP ALANDA

ANDA Eğitim, Araştırma, Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği Erzurum’daki çalışmalarını hızlandırdı. köylere giderek oradaki öğrencilere kırtasiye, kitap ve giysi desteğinde bulunan Dernek, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Tarih: 04.01.2023 12:10
ANDA HEP ALANDA

Sinan AYDIN 

2016 yılında kurulan ANDA Derneği, ülkemizde 40 şehirde teşkilatlanmasını tamamlayıp sahalara indi, Türkiye’nin dört bir yanına yardım eli uzatmaya çalışıyor. Dışarıda sosyal yardımlaşma konusunda faaliyet gösteren ANDA Derneği üyeleri, içeride de arama kurtarma faaliyetleri için çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü alan ANDA, ülke çapında yaptığı faaliyetlerle bu statüyü hak ettiğini gösteriyor.

KÖY KÖY DOLAŞIYORLAR

ANDA Eğitim, Araştırma, Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği Erzurum’daki çalışmalarını hızlandırdı. Karayazı ilçesindeki köylere giderek oradaki öğrencilere kırtasiye, kitap ve giysi desteğinde bulunan ANDA Derneği Erzurum şubesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tortum ilçesindeki köy okullarına giderek oradaki öğrencilere hediyeler sunmayı planlayan dernek yetkilileri, bu çalışma için yardım toparken bir taraftan da dernek faaliyetleri için ziyaretlerde bulunuyor. 

AFAD'I ZİYARET ETTİLER

ANDA Erzurum Teşkilatı, arama kurtarma çalışmaları konusundaki faaliyetlerini artırabilmek amacıyla AFAD Birlik Başkanı Mehmet Rıza Andiç’i makamında ziyaret etti. ANDA Erzurum İl Başkanı Muhittin Aydın, “ANDA, sadece bir yardım derneği değil. ANDA’nın çalışma sahasında arama- kurtarma da var. Biz de ekip çalışmalarımızı hızlandırarak AFAD’ın omuzunun yanına omuzumuzu koyabilmeye çalışacağız. Bu amaçla bu ziyareti gerçekleştirdik ve AFAD’dan gerekli eğitimleri almak, zor günlerde “Biz de varız.” diyebilmek amacıyla AFAD’ın kapısını çaldık. Her zaman devletçi bir duruş sergileyen derneğimiz, her alanda devletimizin hizmetinde olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bizim açımızdan çok verimli bir ziyaret oldu. AFAD Birlik Başkanımız Sayın Mehmet Rıza Andiç olmak üzere tüm AFAD ekibine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.

AFAD İLE BİRLİKE ÇALIŞMAK İSTİYORLAR

AFAD Birlik Başkanı Mehmet Rıza Andiç de “ANDA ile birkaç afette birlikte çalışmak nasip oldu. Bilinçli ve gayretli çalışmalarına şahit olduk. Bu derneğin şehrimizde kurulmasını diliyordum. Hatta hemşerimiz olan Genel Başkan Okan Tosun’dan, bu konuda çalışma yapmasını rica etmiştim. Derneğin kurulmuş olduğunu duyunca çok sevindim. Dernek üyeleriyle verimli çalışmalar yaparak ihtiyaç duyulması halinde birlikte faaliyet göstermeyi biz de çok isteriz. Eğitimler konusunda ANDA’ya destek vermek bizim için de önem arz ediyor. Afet anında işi bilen ve bilinçli çalışan insan sayısı ne kadar çok olursa başarılı olma şansımız da o kadar çok oluyor. ANDA gibi bu konuda bizlerle çalışmak isteyen tüm STK’lere destek vermek bizim açımızdan çok önemli.” dedi.