ANDA Vefa derneğinden örnek Çalışma

Asrın felaketi diye nitelendirilen büyük deprem sonrasında tüm ülke depremzedelere yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Tarih: 01.04.2023 22:20
ANDA Vefa derneğinden örnek Çalışma

Günebakış/ Muhammet YILMAZ

Asrın felaketi diye nitelendirilen büyük deprem sonrasında tüm ülke depremzedelere yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. On altıncı birimini Erzurum’da açarak arama kurtarma faaliyetlerine bire bir katılan ANDA, depremde yardıma koşanlar arasında en önde olan ve olay yerinden en son ayrılan ekiplerden arasına girdiler.

Anda Derneği 2014 yılında bir grup gönüllünün Türkmendağı ve civar bölgelerindeki mazlum ve mağdur kardeşlerimize insani yardım malzemeleri götürmesi ile başlamış bir gönüllü hareketidir. Daha sonrasında yapılan duyurular sonucunda sosyal medyanın da büyük etkisi ile binlerce kişiye ulaşan bir gönüllüler ağı kurmuş olup 2016 yılında Anda Kardeşe Vefa Derneği adıyla resmiyet kazanarak faaliyetlerine başlamıştır.

Tamamen gönüllülük esasına dayanarak çalışan ve yardımı değil ‘’Vefa’’ yı şiar edinmiş bir dernektir. Anda eski Türkçede (Göktürkçe) kan kardeş anlamını taşımaktadır. Derneğimizin Merkezi Ankara’da olup Türkiye’de toplam 40 resmi temsilciliğimiz bulunmaktadır.

ANDA kelime anlamıyla öz Türkçe de kan kardeşi anlamına geliyor. Yardımlaşma amacıyla 2014 yılında kurduğu ANDA, Erzurum dışında birçok şehirde ve 14 ülkede (Afganistan, Pakistan, Suriye, Makedonya, Kosova, Kıbrıs, Azerbaycan, Ukrayna, Afrika) faaliyet gösteriyor. ANDA Erzurum İl Temsilcisi Muhittin Aydın ‘’ Türkiye’nin her yerinde varız’’ ibaresinde bulundu. Ayrıca; Ramazanda Erzurum da iftar çadırı açtıklarını söyledi ve sık sık ramazan kolisi yardımlarında bulunduklarını da ekledi.