?Daha iyi olacağız´

Ankara deplasmanından aldığı puandan çok, oynadığı futbolla taraftarını mutlu eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor´da Teknik Direktör Osman Özköylü maçın değerlendirmesini yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Daha iyi olacağız´

 

Murat ÖZDEMİR

Performansı merak konusu olan TFF 1´inci ligin yeni takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Ankara deplasmanında sahaya koyduğu performansla takdirleri üzerine topladı. Deplasmanda Ankaragücü gibi güçlü rakibi karşısında net pozisyonlara giren, oyun kontrolünü bırakmayan BB Erzurumspor, taraftarlarını bu futbol ve mücadele ruhuyla adeta büyüledi.

Ankara maçının değerlendirmesini yapan BB Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, kendileri gibi Ankaragücü´nün de TFF 1´inci ligin yeni takımı olduğunu hatırlatarak, önemli transferlerle Ankaragücü´nün ligin güçlü ekipleri arasında yer aldığını söyledi. Deplasmanda Ankaragücü gibi güçlü rakiplerden alınan puanların önemli olduğunun altını çizen Özköylü,  ?Ankaragücü iyi birtakım kurdu. Coşkun taraftarı ile coşkulu oynayan takım. Büyükşehir Belediye Erzurumspor olarak uyguladığımız oyun anlayışıyla onlara fazla fırsat vermedik. Oyunun fazla hızlandırılmasını ve coşkulu oynamalarına izin vermedik. Çok kontrollü ve dikkatli oynadık. Rakibe belki bir tane bireysel hatadan kaynaklı bir atakları vardı. Bizimde tehlikeli ataklarımız vardı. Neticede iki takımada oyun açısından baktığımızda ortadaki bir maç berabere bitti? dedi.

İKİ TARAFTA HAK ETTİĞİ 1 PUANI ALDI

Deplasmandan alınan 1 puanın önemli olduğunu kayda geçen Özköylü, ?Bizim adımıza deplasmandan alınan bir puan önemli. Biz bu lige yeni çıkmış bir takımız. Yeni kurulmuş bir takımız. 18 tane yeni transferimiz var. Henüz daha ne fiziksel anlamda ne taktiksel anlamda ne de zihinsel anlamda lige yüzde yüz hazır değiliz. Ligin 4-5 haftasından sonra biz eksiklerimizi giderdikten sonra oyuncularımız bizim istediklerimizi kavrayıp sahaya koymaya başladıktan sonra daha etkili daha iyi oynayan takım olacağız. Bugün bizim için bir puan önemliydi. En azından deplasmanda kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Ankaragücü´nü tebrik ediyorum. İyi bir mücadele oldu iki tarafta hak ettiği birer puanı aldı? ifadelerini kullandı.

4-5 HAFTA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un ligdeki iddiasına ilişkin de yaptığı açıklamada özköylü, Kim ne kadar iddialıysa, bizde o kadar iddialıyız. Sezon içeresindeki sonuçlar bunu daha net gösterecek. Biz bazı takımlara göre dezavantajlıyız. Biz sıfırdan takım kurduk. Geçen seneki kadrodan 3 tane oyuncu kaldı elimizde. 18 tane yeni oyuncu. Belki hayatında ilk defa gören oyuncular var. Bu zor bir hadise. Biz bir yemek yapacağız o yemeğin zamanına ihtiyacı var. Altını çok açarsanız ocağın yanar. Altını çok kısarsanız istediğiniz kıvamda olmaz. Ona göre ayarını tutturmamız lazım. 4-5 haftalık süreç bizim için çok önemli. Bu süreçte ne kadar puan alabiliyorsak bizim adımıza önemli olacaktır.?