?Ankara´da Erzurum´u yaşatacağız´

Doğunun Sesi Erzurum Fasıl ekibi, farklı illere düzenledikleri geziler ile hem Erzurum türkülerini seslendiriyorlar, hem de Erzurum´un tanıtım noktasında büyük katkı sunuyorlar. Bu doğrultuda ise 21-24 Eylül tarihlerinde Erzurum Günleri´ne katılacaklarını

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Ankara´da Erzurum´u yaşatacağız´

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´un tanıtımı için ilden ile gezdiklerini ve türkülerini seslendirdiklerini kaydeden Doğunun Sesi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Aytan, bu yılda 21-24 Eylül tarihlerinde Ankara´da düzenlenecek olan Erzurum Günleri´nde sahne alacaklarını aynı zamanda eserlerini organizasyona katılan tüm misafirlere sunarak Erzurum ve tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Erzurum´a gönülden bağlılıklarını belirten Aytan, ?Erzurum Günleri´nde gerek gazellerimiz gerek türkülerimiz,  gerekse halay eserlerimizle gurbette Erzurum´u yaşatacağız? dedi.

?GURBETTE ERZURUM´U YAŞATACAĞIZ?

Türkülerle yoğrulmuş Dadaşlar diyarı Erzurum´u tanıtımı için büyük uğraş verdiklerini kaydeden Doğunun Sesi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Aytan, ?20 yıldır bu işi yapıyorum ve 8 yıldır da resmi bir şekilde devam ettiriyoruz. Derneğe kayıtlı üye sayımız 50, fasıl ekibi olarak da 10 kişiden oluşmaktayız. Bizim amacımız Erzurum tanıtımına bir nebze katkı da bulunmak ve şehrimizi en güzel şekilde tanıtmak. Ekibim ve ben Erzurum dışında da illere gidiyoruz. Ankara´da düzenlenen Erzurum tanıtım günlerine ekibimle beraber gittik. Önümüzde ki haftalarda da Mersin ve İstanbul da konserimiz olacak. Bizler Erzurum´a gönülden bağlı insanlarız, Erzurumlu olmak demek Dadaş ruhuna sahip bir millet demek. Böylelikle insanlarımıza Erzurum´ u aşkla söylenen türkülerle il il gezerek tanıtma fırsatı buluyoruz? ifadelerine yer verdi.