Anmak değil, anlamak gerekir

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, düzenlediği basın toplantısında, Kutlu Doğum Haftasının Peygamber Efendimizi anmak değil, anlamak amacına dikkat çekti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Anmak değil, anlamak gerekir

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Kutlu Doğum Haftası açılış programı kapsamında basınla bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, gerçekleştirilecek etkinlikleri duyurdu. Basın toplantısında konuşan Müftü Sula, Kutlu Doğum Haftasının asıl amacına dikkat çekerek, insanlara Peygamber Efendimizi anlatacaklarını bildirdi.

Kutlu Doğum Haftasının içeriği hakkında konuşan Sula, ?Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimizin öğütlerini insanlara anlatma mevsimidir. Bildiğiniz gibi bu haftanın konusu da ?Güven Toplumu´ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda insanlarda güven toplumu bilincini arttırmak adına etkinlikler düzenlenecektir. Eğer insanların birbirlerine olan güveni arttırmaya yönelik bir ilerleme kaydedememişsek başarılı olmamış oluruz. Daha önceden Kutlu Doğum Haftasına yönelik bazı kesimlerce bazı söylemler yapılmıştır. Hz İsa´nın doğumuna alternatif mi, Fetöcülerin ülkemize bir dayatması mı gibi. Bu söylemler kesinlikle doğru değildir. Şöyle ki bu haftanın asıl anlamı Peygamber Efendimizi anmak değil anlamaktır. Bizler bu amaç uğruna etkinlikler yaparak insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İnsanlarla buluşmanın dışında bu bilgilere asıl ihtiyacı olan, zor durumda olan hastanedeki yatanlara, hapishane ki mahkûmlara da ulaşarak güven toplumu hakkında bilgi verici programlar da yapacağız.? dedi.

Müftü Sula tarafından gazetecilere gül dağıtımından sonra program sona erdi.