Anne-Baba adaylarının mezuniyet sevinci!

İlginin her geçen gün arttığı Şehir Hastanesi Gebe Okulu, bu yılın 11. dönem mezunlarını verdi. Eğitim alan anne - baba adayları, mezun olma sevinci ile belgelerini alıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tarih: 20.12.2022 12:39
Anne-Baba adaylarının mezuniyet sevinci!

Sinan AYDIN

Açıldığı Mart ayından buyana anne-baba adaylarının büyük ilgisi ile karşılanan Erzurum Şehir Hastanesi bünyesindeki Gebe Okulu, 2022 yılı 11. dönem mezunlarını vermeninin gururunu yaşıyor. Yeni mezunlarına belge veren Gebe Okulu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ''Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gebe okulumuzda anne ve baba adaylarımız 3 hafta süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerini aldılar. Anne be baba adaylarımıza hastanemiz doğum salonu ve yatan hasta odaları da gezdirilerek bilgilendirme yapıldı. Eğitimimize katılan tüm anne ve baba adaylarımıza teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyoruz.'' denildi. Gebe okulu mezunları, mezuniyet belgeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirerek o anı ölümsüzleştirmebnin mutluluğunu yaşıyorlar. 

ANNE-BABA ADAYLARINA EĞİTİMLER YENİ YILDA DA DEVAM EDECEK

Mart ayında şehir hastanesinde hizmete başlayan "Gebe Okulu", Erzurum'da yaşamını sürdüren anne-baba adaylarının ilgi odağı oluyor. Haftada iki gün hizmet veren okulda eğitimlerin yeni yılda da devam edeceği öğrenildi. Okulda, gebe kadınlara sağlıklı gebelik süreci ve sonrası ile ilgili eğitimler veriliyor, bilinçlendirmeler yapılarak anne adaylarının gebelik sürecini en hazırlıklı şekilde geçirmeleri sağlanıyor. Erzurum Şehir Hastanesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada anne adaylarını okula bekledikler çağrısı yapmıştı. Gebe Okulu, hafta içi Salı ve Çarşamba günleri Saat 13:00 ile 15:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Okula gitmek isteyen anne adaylarının, Şehir hastanesi B blok -1 kat Doğum Eğitim birimi veya 0442 432 10 00 Dahili No: 2393-23940 telefonlardan iletişime geçmeleri gerekiyor.

GEBE OKULUNUN EĞİTİM PROGRAMI  NASIL?

Gebe okulu; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Anne adayları; bebeğinize kavuşup anneliğe adım atacağınız doğum anına doğru heyecanla ilerlerken, bu önemli süreci bilinçli, bilgili, huzurlu ve mutlu geçirmeniz özgüveninizi artıracak ve bilgisizliğin neden olduğu kaygıyı ortadan kaldıracaktır. Bu süreç kaygı-panik endişe dolu olmaktan çıkacak; mutluluk-paylaşım-pozitif duygular ile geçecek ve güzel bir anı olarak hatıralarınızda yer edecektir. Doğum doğal ve sağlıklı bir eylemdir. Doğumu nasıl algıladığınız çok önemli, bilinçaltınızda doğuma karşı oluşturduğunuz kaygı ve korkuları aşarak ve doğuma hazırlanarak doğum anının heyecanını ve bebeğinize kavuşmanın mutluluğunu yaşamanız doğumunuza hazırlanmanızla mümkün hale gelecektir. Hastanede açılan gebe okulunda "gebelik dönemi, doğuma hazırlık, yeni doğan bakımı, lohusalık dönemi" sınıfları bulunmaktadır. Gebelik sınıfında sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike işaretleri v.b konularda eğitimler verilmektedir.