Antrenör Koç, 100 Sporcu Çalıştırıyor

Buz Hokeyi Antrenörü Ebubekir Şamil Koç, çalıştırdığı takımlar ve sporcular hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 05.10.2023 19:30 Güncelleme: 05.10.2023 19:30
Antrenör Koç, 100 Sporcu Çalıştırıyor

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim Aktaş 

2008’den bu yana buz hokeyinin içerisinde bulunan Ebubekir Şamil Koç, 10-12 yıldır antrenörlük yaptığını ve 2007’de kurulan doğunun ilk buz hokeyi takımında bulunan Koç, şu anda birkaç kulübü ve yaklaşık 100 sporcuyu çalıştırdığını aktardı. Yaklaşık 12 yıldır antrenörlük yapan Koç, aktif olarak birçok spor kulübünü çalıştırıyor.

“Ebubekir Şamil Koç “Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği mezunuyum. 2014 yılında mezun oldum. Bunun yanı sıra aktif yaptığım spor olan buz hokeyinin 2. kademe antrenörlüğünü yapıyorum. Aktif sporcu olarak 2008’den beri buz hokeyi camiasının içindeyim. Yaklaşık 10 - 12 yıldır da antrenörlük yapıyorum. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak çalışıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar’da da kurduğumuz 2 takımımız var. Minik ve yıldız kategorilerinde toplamda iki takımımız var. Onlarla da müsabakalara katılıyorum. Erzurum, Narman Spor Kulübü, Kadınlar Süper Lig'inde müsabakalara katılan Süper Lig sporcularımız var. Onlarla antrenmanlarımız devam ediyor. Onun da yanı sıra altyapı anlamında Narman Genç Bayanlar Takımı ile çalışıyorum. Palandöken Spor Akademi, bayağı köklü bir kulüptür. Onlara da branşımızda imkanlar dahilinde 2-3 yıldır aktif hokey yaptırabiliyoruz. O kulübümüz de daha yeniler. Kategori olarak minik ve yıldız kategorilerinde kurduğumuz takımlarla hafta sonları çalışmalarımıza devam ediyoruz.” 

2008’de Buz Hokeyine Başlamış Olmam İnsanların Çok Sorduğu Bir Nokta

“2008’de Erzurum'da buz hokeyi salonu yoktu. Hatta 2007’de eski Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Fatih Çintimar’ın öncülüğünde biz doğunun ilk buz hokeyi takımı olarak 20 kişilik bir ekiple bu işe başladık. Önce tekerlekli patenlerle, sonra yılda üç kere birer aylık, bir buçuk aylık Kocaeli'nde bulunan buz pateni pistinde kamp yaptık. Kamplar düzenlenerek orada gereken eğitim verildikten sonra Erzurum'a döndük. Erzurum'a döndüğümüzde yine buz yoktu. Yine tesis inşaat halindeydi. Bu kez kışın Atatürk Üniversitesi Kartal olarak bilinen yerin karşısında 100. Yıl Parkı var. Burada bulunan havuzu itfaiyecilerin yardımıyla doğal buz haline getirip yaklaşık – 40’ta burada antrenman yapardık. Böyle bir yol izleyerek buralara geldik.” 

15+2’nin Altına Düşünce Ceza Veriliyor

“Zaten bizim liglerde minimum sporcu kriteri vardır. Mesela büyüklerde 15 + 2’nin altına düşemiyorsun. Düşünce maç başına düştüğün sayı kadar ceza yiyorsun. Bir kişiyse 5 bin lira, 2 kişiyse 10 bin lira, maç başı ceza veriliyor. Her takımımızda yirmişer çocuğumuz var. 18 + 2 oyuncu var. 18 oyuncu 2 kaleci şeklinde. Yaklaşık 100 sporcuya hitap ediyoruz. Bunun yanı sıra Erzurum Teknik Üniversitesi’nin buz hokeyi takımını çalıştırıyorum. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Hiç hayatında buz, kar görmemiş öğrenciler, hiç kar yağmayan yerlerden gelmiş adamların burada buz hokeyi yapmasına vesile olan bir kadrosu var. Yapmasına vesile olan bir kadrosu var. Güzel anılarla çocukların okulu bitirip güzel anlarla memleketlerine dönmesini sağlayan bir kadroları var. Onlarla da çalışıyorum. Güzel de gidiyor.”