Antrenör Koç "Şampiyonluğa Gözümüzü Diktik"

Üniversite Sporları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonluğu’nda mücadele eden Erzurum Teknik Üniversitesi’nin hedefi şampiyonluk.

Tarih: 06.02.2024 22:09
Antrenör Koç

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Erzurum’da gerçekleşen Üniversite Sporları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Buz Hokeyi Antrenörü Ebubekir Şamil Koç, şampiyona ve takım hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Koç, Türkiye Şampiyonası’nda namağlup ilerlediklerini, rakipleri büyük farklar ile yendiklerini söyledi. Antrenör Şamil Koç, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin bu seneki buz hokeyi kadrosunun çok iyi olduğunu ve Türkiye Şampiyonluğu’nu Erzurum Teknik Üniversitesi’ne götürmek istediklerini söyledi. Şamil Koç, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin buz hokeyi takımında bulunan 11 sporcunun üniversite ile birlikte buz hokeyiyle tanıştıklarını ifade etti. Takımda bulunan 7 sporcunun ise milli sporcu olduğunu, bu sporcuların 8-9 yaşından itibaren buz hokeyi ile ilgilendiklerini, bu sporcuların buz hokeyine başladıkları günden beri tanıdığını ifade etti.

Buz Hokeyi Antrenörü Ebubekir Şamil Koç 

“Üniversite Sporları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda, maçlarımızda namağlup ilerliyoruz. Skorlarımız biraz uçuk oluyor. Bu sene kadromuz da çok sağlam. İlk maçımızı 21-0, ikinci maçımızı da 11-0 kazandık. Yarın bizi zorlayacak bir maç var. Bu maçtan da galibiyet ile ayrılırsak grup maçlarımızın sonuncusunu yapmış olup galibiyetle tamamlarsak namağlup grup 1.’si olarak play-off’a çıkmaya hak kazanacağız. Play-off’ta da bizi bekleyen 2 tane maçımız var. Bu sene şampiyonluğa gözümüzü diktik. Nasipse şampiyonadan 1.’lik kupasını ve altın madalyayı üniversitemize götürmek istiyoruz.” 

Takımda 11 Sporcu Üniversite İle Buz Hokeyine Başladılar

“Takımımızda halihazırda 11 sporcumuz üniversiteye başlamalarıyla buz hokeyiyle tanıştılar. İzmir’den gelmiş öğrenci hayatında kar görmemiş ama 3 yıldır buz hokeyi ile uğraşıyor. Diyarbakır’dan gelen öğrenci, güneşten başka bir şey görmeyen öğrencimizle biraz zorlansak da güzel oldu, güzel şeyler çıktı. Bu çocuklar burada güzel anılar biriktirdiler, mezun olduklarında da çevrelerine anlatacakları güzel anılar ile Erzurum’dan ayrılacaklar. Burada üniversite ile ilk kez buz hokeyi ile tanışan öğrencilerimiz mezun olduklarında hayat kaygısı ile işlerine bakmak durumunda kalıyorlar, ancak üniversite öncesinde buz hokeyi geçmişi olan çocuklar mezun olduklarında da buz hokeyine devam ediyorlar. Şu anda buz hokeyine üniversitede başlayıp da üniversiteden sonra buz hokeyine profesyonel bir biçimde devam eden öğrencimiz yok.”

ETÜ’de 7 Milli Sporcu

“Takımımızda üniversiteye başlamadan çok önce buz hokeyine başlayan 7 milli sporcumuz var. bunlar daha önceden sporun içinden gelen çocuklar. Tabiri caizse bu sporcular elimizde büyüdüler. Bu sporcularımız 8-9 yaşındayken bizimle beraberdiler. Şimdi de üniversite takımımızda değerlendiriyoruz. Bize bu imkanları sunan, takımımıza malzeme imkanını sunan, buralara gelmemize yardımcı olan Erzurum Teknik Üniversitemize, Erzurum Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Levent Çakmur Bey’e takım adına ve kendim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Desteklerini bizden hiç esirgemediler. Kış Sporları Koordinatörümüz Mehmet Çoban Bey sağ olsunlar hiç desteklerini esirgemediler. Yıllarca destek verdiler. Bu yılda inşallah meyvesini hep beraber yiyeceğiz.”