ARABALAR KAR VE BUZ KÜTLELERİNİN ALTINDA KALDI

Erzurum’da çatıdan düşen kar ve buz kütlesinin altında kalan otomobilin üzerine düşerken otomobile zarar verdi.

Tarih: 05.02.2024 16:27
ARABALAR KAR VE BUZ KÜTLELERİNİN ALTINDA KALDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Çatılarda biriken kar ve buz kütlesinin park halindeki otomobilin üzerine düşmesi sonucu otomobilin ön camındaki silecekleri kırarken aracın bazı yerlerinde ise maddi hasarlar oluştu.

Araç sahibi Vatandaş, aracını park ettikten sonra olayın meydana geldiğini söyledi.

Vatandaş," Aracın içerisinde olsaydım sıkıntı yaşardım. Aracımı buraya park ettim. Yarım saat sonra çatıdan düşen kar benim aracımı bu hale getirdi. Burası çarşı merkezi Allah korusun sokaktan öğrenciler ya da içinde insan olan araçlar geçiyor, can kaybı da olabilirdi. İyi ki araca mal oldu ya cana mal olsaydı o zaman çok büyük bir felaket olurdu.”

Öte yandan vatandaşların da yoğun olarak kullandığı  yol güzergâhında oluşan saçakların düşmesi tehlike saçmaya devam ederken uzamanlar ise çatılarda biriken kar kütlelerini ve oluşan buz sarkıtlarına dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundular. 

Uzmanlar,”  İlimizde etkili olan kar yağışı sonrası özelikle gece saatlerinde etkili olan soğuk havanın etkisiyle bazı binaların çatılarında uzun buz sarkıtları oluştu. Gündüz havanın güneşli olması gece ise eksi derecelere düşmesi sonucu oluşan bu buz sarkıtları insanlar ve araçları için tehlike oluşturuyor. İlimiz kış memleketi ve bu manzaraları her yıl görüyoruz. Onun için her yıl oluşan buz sarkıtlarıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması, özelikle halkın yoğun olarak kullandığı yerlerde bulunan binaların çatılarındaki buz sarkıtlarının gerekli önlemler alınarak temizlenmesi gerekiyor. Geçmiş yıllarda çok sayıda aracın üzerine bu buz kütleleri düşerek maddi hasara neden olmuştu. Kısa zamanda gerek devlet eliyle gerekse vatandaşlar kendi imkânları ile kötü bir hadise yaşanmadan buz sarkıtlarının temizlenmesi için çalışma yapılmalıdır. İnsanların bu konuda dikkatli olması gerekiyor.”