ARABALARDA BULUNAN KOLONYALARA DİKKAT

Uzmanlar, yanıcı ve basınçlı maddelerin sıcak havalarda araç içinde güneş altında bırakılmasının risk oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Tarih: 09.08.2023 21:01
ARABALARDA BULUNAN KOLONYALARA DİKKAT

www.erzurumgunebakis.com/MuhammetYılmaz

Ülke geneli olarak geçirdiğimiz bu günlerde gün içinde hava sıcaklıkları çok arttı. Bu yüksek hava sıcaklıkları da araçlarda birtakım problemler için de riskler oluşturdu. Bu risklerden birisi de hava sıcaklıkları ile araçlarda bulunan yanıcı maddelerin yangına sebebiyet verme riski oldu. Uzmanlar kolonya, parfüm gibi yanıcı maddelere dikkat edilmesi noktasında uyarılarda bulundu.

Yaz aylarının sıcak havaları araç içinde bulunan parfüm kolonya gibi yanıcı maddeler yangın riskini doğuruyor. Uzmanlar geçirdiğimiz bu sıcak günlerde yanıcı özellik taşıyan herhangi bir kimyasal ürünün bulundurulmaması noktasında uyarıyor. Uzmanlar, araç içindeki yanıcı ve basınçlı maddelerin yüksek sıcaklıklara maruz kalmasının ciddi riskler oluşturabileceği konusunda sürücüleri ve araç sahiplerinin dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Güneş altında bırakılan araç içi maddelerin, içerdikleri kimyasalların reaksiyonlarının yol açabileceği yangın riski vatandaşlarda endişe uyandırdı.