ARAÇ SAHİPLERİ İÇİN EN UYGUN TRAFİK SİGORTASI

Kazalarda karşı tarafın zararlarını karşılayan trafik sigortası zorunlu bir sigorta türüdür.

Tarih: 14.04.2024 23:23
ARAÇ SAHİPLERİ İÇİN EN UYGUN TRAFİK SİGORTASI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

 Trafik sigortası yaptırılmadan trafiğe çıkılması halinde araç trafikten bir süreliğine men edilerek araç sahibine ceza kesilir. 

Araç sahipleri kendileri için en uygun trafik sigortası bulmak için bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini ifade eden sigorta işletmecisi  Engin Akın, trafik sigortası yaptırırken sigorta şirketine verilen bilgilerin doğru olması çok önemli olduğunu söyledi.

Akın,” Motorlu taşıtların araç trafiği içerisinde yer alabilmeleri için trafik sigortasına sahip olma zorunlulukları vardır. Dolayısıyla araç sahibi olan her sürücü, düzenli aralıklarla yenilemek kaydıyla trafik sigortası yaptırmalıdır. Trafik sigortası yaptırırken sigorta şirketine verdiğiniz bilgilerin doğru olması çok önemlidir. Sözleşmenizin iptal olmaması ve ilerde mağdur durumda kalmamanız adına aracınızla ilgili bilgileri eksiksiz bir şekilde vermelisiniz. Poliçe oluştuktan sonra aracınızın markasını, modelini ve kullanım şeklini kontrol etmeden imzalamayın. Bununla birlikte trafik sigortası hakkında merak edilen birçok detay bulunur.  Özellikle birçok farklı alternatif sigorta şirketinin bulunması ve bu şirketlerin geniş yelpazeli sigorta seçenekleri sunuyor olması, sürücülerin kafasında bazı soru işaretlerine sebep olabilir. Trafik sigortası yaptırırken belli başlı püf noktalarına dikkat etmeniz; bütçeniz, beklentileriniz, talepleriniz ve ihtiyaçlarınız için en doğru alternatifi tercih etmenizi sağlayacaktır. Trafik sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktalar, kendiniz için en uygun sigorta teklifine ulaşırken işinizi kolaylaştırmanızı sağlar.  “