Aracılara karşı çalışma yapılmalı

Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, aracıların tüketiciyi mağdur ettiğini belirterek, yetkili makamlardan konuya ilişkin hassasiyet istedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aracılara karşı çalışma yapılmalı

Üreticinin 0,95 kuruşa ürettiği sütü, tüketicinin 3 TL´ye satın alabildiğine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, aradaki aracıların hem üreticileri, hem de tüketicileri mağdur ettiğini vurguladı. Bu durumun sadece sütle de sınırlı kalmadığının altını çizen Yıldırım, aracıların oluşturduğu bu mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Erzurum´da süt fiyatlarıyla ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu belirten Yıldırım, ?Şehrimizde süt fiyatları çok ciddi manada sıkıntı verici durumda. Bu gün bir kilo yem 1 TL, bir litre süt 0,95 kuruş. Burada yetişen bir hayvan günde 6-7 litre süt verir, oda 6,5 TL gibi bir rakam eder. O bir hayvanın günlük beslenmesi 10 TL. yani üretici yedirdiğinin karşılığını sütten alamıyor. Üreticiden 0,95 kuruşa alınan süt, tüketiciye 2,5-3 TL´ye satılmakta. Burada hem üretici hem de tüketici mağdur durumda. Bu durumun önüne geçilebilirse hem üreticinin hem de tüketicinin mağduriyeti giderilmiş olur. Aradaki aracılara önlem alınmalı. Tamam, onlarda esnaf ama bu kadar uçuk farklar olmamalı. Sütten sonra sebze fiyatları da aynı. Üretici marulu 50 kuruşu tarladan satarken markette bu fiyat tüketiciye 4,5-5TL´ye satılıyor. Çalışmalar yapılmalı ve bunun önüne geçilmelidir.? dedi.

Muhammed COŞKUN