Arap işadamlarına Erzurum´un cazibe potansiyeli anlatıldı

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Arap işadamları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi´nin davetlisi olarak Erzurum´a geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Arap işadamlarına Erzurum´un cazibe potansiyeli anlatıldı

Arap işadamlarına Erzurum´un cazibe potansiyeli anlatıldı. 
MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, ŞEHİRDER´in de katkıları ile 13 Arap işadamının aileleriyle birlikte Erzurum´a getirildiğini belirtti. Filistinli işadamı Cemalettin Kerim´in genel başkanlığını yaptığı Arap - Türk İş Adamları Derneği (ARTİAD) üyelerinin yanı sıra; çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarının Erzurum´a geldiğini kaydeden Taner Bayır, ?ARTİAD Genel Başkanı Cemalettin Kerim Bey´le yaptığımız ikili görüşmeler sonunda aralarında Filistin, Ürdün, Libya ve Kanada gibi çeşitli Arap ülkelerinden bir grup iş adamını Erzurum´a getirttik. Aileleri ile birlikte gelen bu iş adamaları çeşitli protokol ziyaretlerinde bulunduktan sonra Erzurum´daki yatırımcı iş adamlarımız ile birlikte bir araya geliyorlar. Karşılıklı ikili görüşmelerin yapıldığı toplantıda Erzurum´a ne gibi yatırımlar yapılabilir bunu masaya yatırdık. İlimiz ekonomisinin geleceği açısından faydalı güzel bir toplantı olduğa inanıyorum? dedi.
Başkan Bayır, Arap iş adamlarına öncelikle Erzurum´un geçmişteki İpek Yolu sayesinde tam bir ticaret merkezi olduğunu aktardıklarını ifade ederek, ?Bunun yeniden canlanması için gayret göstereceklerini bildirdiler. Bu konuda ŞEHİRDER tarafından Arap iş adamlarına Erzurum´un tarihi, ticari ve kültürel yönlerini anlatacak bir sunum yapıldı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı´nın da (KUDAKA) Erzurum´a yatırım yapılabilecek ve devlet tarafından destek verilen konuların bir sunum eşliğinde anlatıldı. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri´nin de tanıtımını yaptık? diye konuştu.