ARAPLAR YAN ÇİZDİ

Erzurumspor'u biranda dünya gündemine taşıyan satın alma ile ilgili olumsuz karar çıktı. Taraftarlar, açıklama yapan Ali Demirhan'a sosyal medyadan büyük tepki gösteriyor.

Tarih: 16.07.2022 11:22
ARAPLAR YAN ÇİZDİ

Sinan AYDIN

City Football Group'un Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u satın alma planları hayalde kaldı. Ali Demirhan açıklama yaparak sözde gerekçeleri belirtti. Dünya genelinde 12 futbol takımının sahibi olan City Football Group'un Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a talip olması, dünya spor kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. BB Erzurumspor'un eski başkanlarından Ali Demirhan, gtiğimiz hafa içi Arap iş insanları ile birlikte özel uçakla Erzurum'a geldi. Demirhan ve beraberindeki heyet, BB Erzurumspor kulübünün satın alınması konularında kulübün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen ile saatlerce görüşme yaptı. Manchester City'nin de sahibi olan City Football Group’un Erzuruma gelen temsilcileri, Ali Demirhan ile birlikte tesislerini ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezini de gezdi. Mehmet Sekmen'den kulübün satışı konusunda olur alan heyet, iş ortakları ile son durumu görüşüp kesin kararlarını birkaç gün sonra bildirmek üzere ilden ayrıldı.

TARAFTARLARDAN ALİ DEMİRHAN'A BÜYÜK TEPKİ

Erzurumspor'u biranda dünya gündemine taşıyan satın alma ile ilgili olumsuz karar çıktı. Ali Demirhan, Erzurumspor hakkında sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Erzurumspor’un içinde bulunduğu finansal sıkıntılardan kurtarmak için bir takım girişimlerde bulunduk. Bu süreçte Belediye Başkanımız bize tüm kapıları açtı. Ancak şirketleşme süreci ve diğer hukuki durumlar tam netlik kazanmadığı için yatırımcılar bu konuda eksiklerin tamamlanmasını istediler . İnşallah 17 Ağustos’ta bu eksiklikler biter , Erzurumspor şampiyonluk parolası ile tekrar sahalara döner." Taraftarlar takımın zaman kaybetmesine neden olduğu için Ali Demirhana' sosyal medyadan tepki gösterdiler.