Arapların kararı merakla bekleniyor

City Football Group'un Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u satın alıp almayacağı, 48 saat içerisinde belli olacak.

Tarih: 15.07.2022 11:44
Arapların kararı merakla bekleniyor

 

Sinan AYDIN

Dünya genelinde 12 futbol takımının sahibi olan City Football Group'un Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a talip olması, dünya spor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Erzurumspor'u biranda dünya gündemine taşıyan satın alma ile ilgili kesin karar 48 saat içerisinde belli olacak. Erzurumsporlu taraftarlar satış olup olmayacağına odaklandı, Arap yatırımcılardan gelecek cevap merakla bekleniyor.

SÜR NASIL BAŞLADI?

BB Erzurumspor'un eski başkanlarından Ali Demirhan, gtiğimiz hafa içi Arap iş insanları ile birlikte özel uçakla Erzurum'a gelmişti. Demirhan ve beraberindeki heyet, BB Erzurumspor kulübünün satın alınması konularında kulübün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen ile saatlerce görüşme yaptı. Manchester City'nin de sahibi olan City Football Group’un Erzuruma gelen temsilcileri, Ali Demirhan ile birlikte tesislerini ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezini de gezdi.

SATILIRSA TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Mehmet Sekmen'den kulübün satışı konusunda olur alan heyet, iş ortakları ile son durumu görüşüp kesin kararlarını birkaç gün sonra bildirmek üzere ilden ayrıldı. Türkiye'de bir ilk olacak olan Arap iş insanlarının futbol kulübü satın alma işleminin gerçekleşmesi durumunda; BB Erzurumspor A.Ş. olacak, Kurumsal bir yapı kurulacak. Transfer tahtası açılacak, borç eritilecek, Altyapıya değer kazandırılacak. İlk hedef Süper Lig'e çıkmak ve bu ligde  kalıcı bir ekip kurmak olacak. Erzurum'un marka değeri yükseltilecek ve Dünyanın sayılı kulüplerinin Erzurum'da Yüksek İrtifa Kamp Merkezini tercih etmesi sağlanacak.