Aras EDAŞ Araç Filosunu Güçlendirdi

İklim şartlarının çetin geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi´nde enerji dağıtım hizmeti veren Aras Elektrik, araç filosunu güçlendirerek genişletti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aras EDAŞ Araç Filosunu Güçlendirdi

Sinan AYDIN

 Engebeli arazi yapısı ve çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerde hizmet veren Aras EDAŞ, bu anlamda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için iklim şartlarına uygun araçlarla filosundaki araç sayısını 700´e çıkardı. Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Fikret Akbaş, kırsalda hizmetlerin aksamaması için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

180 YENİ ARAÇ ALINDI

Doğu Anadolu Bölgesinde Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars´a hizmet veren Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi , filosuna 180 yeni araç daha katarak toplam sayıyı 700´e çıkardı. Çoğunluğu 4 çeker araçlar olan yeni ekipmanları teslim alan  Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, Doğu Anadolu Bölgesinde ağır kış şartlarına meydan okuyarak 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini söyledi. Müdür Akbaş, "Bölgemiz Türkiye´nin doğal koşullarının en zor olduğu bölge. 7 il, 58 ilçe, 3 bin 500 köyde hizmet veriyoruz. Sorumluluk alanımızda 2 milyon 300 kişi civarında nüfus bulunuyor. Yaklaşık 950 bin abonemiz var. Bin 800 personelle 71 bin metrekare yüzölçümü olan bir bölgede hizmet veriyoruz. Dolayısıyla bizim bu şartlara uygun araç, ekip ve ekipman oluşturmamız çok önemli. Ekiplerimizi doğal şartlara uygun çalışacak şekilde eğitiyoruz. Araç filomuza yeni araçları daha takviye ederek sayıyı 700´e çıkardık." diye konuştu.

??YATIRIMLARIMIZI SÜREKLİ GÜNCELLİYORUZ´´

Genel müdürlük bahçesinde araçları teslim alan Fikret Akbaş, müşteriye kaliteli ve teknik anlamda en iyi hizmeti vermek adına her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi. Akbaş, ? Kış şartlarının ağır geçtiği bölgede en iyi şekilde hizmet vermek için yatırımlarımızı sürekli güncelliyoruz. İlçe ve köylerde özellikle bu aylarda hizmetin aksamaması için her türlü tedbiri aldık. Bölgemizin doğal şartları çok zor olduğu için araçlarımız çok yıpranıyor. Dolayısıyla yıpranan araçları sık sık değiştiriyoruz. Araçlardan dolayı hizmet aksaması olmaması için yenileme yapıyoruz. Geçen sene takviye de yapmıştık. Bu sene ağırlıklı olarak yenileme yaptık. Toplamda 700 civarında araç sayımız var. Dolayısıyla bu civarda araçlarımız çalışıyor her ekibimizin altında aracı var. Mutlaka ihtiyaç olan yere gitmek üzere konuşlanmış durumda. 58 ilçemizde ekiplerimiz hazır vaziyette ve sistemi ilçe merkezinden yönetiyor, bunları da merkezden kumanda ediyoruz. En önemli hadise arkadaşlarımızın eğitimi. Bu kış şartlarında çalışmaya hazır hale getirmek için arkadaşlarımızın eğitimini düzenli yapıyoruz. Bizim temel felsefemiz hizmetin ve enerjinin kalitesini artırmaktır? dedi. Daha sonra yeni araçlar, kurumda görevli şoförlere teslim edildi.