Arda Güler'in sözleşme detayları ortaya çıktı! İşte serbest kalma bedeli

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldız oyuncusu Arda Güler'in sözleşme detayları ortaya çıktı. Fenerbahçe, Arda Güler'in serbest kalma bedelini belirlemiş durumda

Tarih: 06.07.2023 16:26
Arda Güler

Fenerbahçe'nin bu sezon en büyük kazanımı olan Arda Güler, Göztepe maçındaki oyunu, golü, futbol aklı ile yine takdir topladı. 17 yaşındaki genç futbolcu oyunda kaldığı bölümde penaltıdan ağları sarstı.

Arda Güler böylece Süper Lig'de 10 maçta 3 gol, 2 asiste ulaştı. Toplamda 232 dakika oynadı. Her 45 dakikada 1 skora etki etmeyi başardı. Müthiş bir istatistik yakaladı. Genç futbolcu, Kadıköy'de ilk defa gol sevinci yaşarken penaltıda topu ona bırakan Enner Valencia'ya da "Kral" diyerek teşekkür etti. Valencia da onu tebrik etti.

30 MİLYON EURO'YA SERBEST

Fenerbahçe'nin Arda Güler ile yaptığı sözleşmenin detayları ortaya çıktı. Buna göre 3 yıllık sözleşmenin ilk senesinde serbest kalma bedeli 20 milyon euro. İkinci yılında bu rakam 25 milyon euro'ya çıkıyor. Son sezonda ise 30 milyon euro oluyor. Arda'nın ilk hedefi sarı-lacivertli forma ile başarılı olmak.

1300 DAKİKA OYNAMA ŞARTI

Kanarya'nın büyük yeteneği Arda Güler'in kontratındaki maddeye göre genç futbolcunun bir sezonda en az 1300 dakika A Takım'da oynama zorunluluğu bulunuyor. Genç oyuncunun imaj hakları da kulüple yarı yarıya paylaşılmış durumda. Ayrıca A Takımda gol ve asist primi de bulunuyor. 

6 yıllık sözleşme fesih bedeli 20 milyon Euro olarak belirlendi.  HABER MERKEZİ