Arsa satışları düşüyor!

Pandemiden sonra arsa ve tarla satışlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor. Pandemiden önce yüzde yüz olan satış oranı, pandemiden sonra neredeyse sıfıra indi.

Tarih: 06.11.2023 18:27
Arsa satışları düşüyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Pandemiden sonra arsa ve tarla alım satımlarında çok fazla gözle görülen bir artış olmadığını vurgulayan emlakçı Hanifi Ağırman, “pandemiden önce neredeyse artışlar yüzde yüzdü” dedi. “Bu durum bizi fazla etkilemiyor. Bizim kârımız oluyor sadece. Bizim için önemli değil ama tıpkı otomobil piyasası gibi piyasa yükseliş gösteriyor” ifadelerini kullanan Ağırman, satışların genelde Erzurum dışında oturan ama Erzurumlu olan vatandaşlar tarafından yapıldığını örnekle açıkladı. Ağırman, “Örneğin, eskiden burada herhangi bir köyde ikamet eden vatandaş, yatırımını yaşadığı yere aktarmak istiyor. Bunun için de köyde ki arazisini satıyor. Satışlarımı genelde bu yönde oluyor” şeklinde konuştu.

Alışlar hakkında da bilgiler veren emlakçı Hanifi Ağırman, “Alışlarımız da ise durum biraz farklıdır. Erzurum dışında yaşayan Erzurumlu vatandaşlar tamamen buraya ait bir yatırım olsun diye arazi alımı yapıyorlar” sözleriyle başladığı açıklamalarını, “Bununla birlikte yurtdışında yaşayan Erzurumlular da aynı şekilde birikmiş parasıyla yatırım amaçlı buradan arsa alabiliyorlar. Arsa fiyatları da istemeye göre değişiyor. Örneğin vatandaşlar arasında bir pazarlık geçiyor, araziyi alan vatandaş tarlayı beğendiği zaman fiyatta da pazarlık payı oluyor. Tabi arsanın yeri özelliği de fiyatları etkiliyor. Tarlaların yanlarında şahsi yapılan hobi evleri de aynı şekilde fiyatlarda etkili rol oynuyor. Tarla fiyatı artı hobi evinin oluşturduğu maliyet gibi” şeklinde devam ettirdi.