Asbaşkan Özdemir: Erzurum Kilit Bölge

Erzurum’da düzenlenen Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nın son gününde, Türkiye Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Seyfullah Özdemir turnuvayı değerlendirdi.

Tarih: 21.09.2023 20:19 Güncelleme: 22.09.2023 10:44
Asbaşkan Özdemir: Erzurum Kilit Bölge

www.erzurumgunebakis.com/ Haill İbrahim Aktaş 

Türkiye Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Seyfullah Özdemir

Seyfullah Özdemir, “Kadim şehir Erzurum’da yaklaşık 6 gündür, Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nı yapıyoruz. Gerçekten Erzurum çok güzel bir ilimiz. Buraya 78 ilden 2200 sporcunun katıldığı bir şampiyona burada 1. Olan çocuklarımız, Bükreş’te yapılacak olan Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na katılacaklar.” 

"Avrupa Seçmesi Gibi Düşünün"

“Burayı bir nevi Avrupa seçmesi gibi düşünün. Bunun dışında Konya’da, Bükreş’te gerçekleşecek olan Ümitler Avrupa Şampiyonası için ayrı bir seçme olacak. Erzurum’da çok güzel bir ev sahipliği gösteriliyor. Burada 1. Olan sporcularımız Avrupa Şampiyonası’na direkt gidecekler, ama ilk 8’e giren çocuklarımız ve kota alan sporcularımız da Konya’da yapılacak olan seçmeye katılacaklar. Bükreş’e 2 takımla gideceğiz. 1.’ler buradan bir takım şeklinde çıkacak. 1 takım da Konya’daki seçmelerden göndereceğiz.” 

"Erzurum Bir Spor Kenti"

“Erzurum gerçekten bir spor kenti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, ayrıca Taekwondo Erzurum İl Temsilcimiz, çok büyük bir özveri ile bize turnuvayı hazırladılar. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Çok güzel günler geçiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bütün yurtları bize tahsis etti. Sporcularımız orada kalıyorlar. Yemekleri çok güzel çıkıyor. Erzurum’dan bize çok büyük bir ilgi ve alaka var. Şahsım ve Türkiye Taekwondo Federasyonu adına teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir turnuva oldu. İnşallah ilerde çok daha büyük organizasyonlar Erzurum’da yapılacaktır. Gerçekten mübalağa olmasın, sayın valimiz de teşrif ettiler. Güzel bir seremoni ile açılış oldu. 

"Erzurum Taekwondo İçin Kilit Bölge"

“Taekwondo camiası, Erzurum’da çok büyük bir ilgi ve alaka görüyorlar. Bütün antrenör ve sporcularımız Erzurum ile ilgili memnuniyetlerini bize söylüyorlar. Bu da bizi sevindiriyor. Erzurum’un da taekwondo potansiyeli çok iyi. Erzurum bizim için bir kilit bölgedir. Erzurum’un geçmişten beri taekwondoya bir ilgisi var. Erzurum’dan çok iyi antrenörler ve sporcular çıkıyor. Federasyon Başkanımız Metin Şahin adına da çok teşekkür ediyoruz.”