Asgari Ücret İle Kiralık Ev Fiyatları Yarışıyor

Kiralık dairelerin çok pahalı olmasından kaynaklı ev bulamayan vatandaşlardan tepki gecikmiyor.

Tarih: 23.09.2023 16:37
Asgari Ücret İle Kiralık Ev Fiyatları Yarışıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş

Kiralık evlere talebin fazla olmasına rağmen kiralık ev bulma konusunda vatandaşların sorun yaşadığını ifade eden emlak sahibi Cengiz Yurttaş,  kiralık dairelerin asgari ücreti geçtiğini vatandaşların pahalılıktan dolayı ev bulamadıklarını söyledi.

Yurttaş,” öğrencinin tutacağı kiralık daireler farklı Ailenin tutacağı daireler farklıdır. Öğrenciye genelde herkes kiralık daire vermiyor. Hem de kiralık ev fiyatları yüksek olduğundan öğrenci ev bulmakta zorlanıyor. Öğrenciye verilen en düşük kiralık bina 8 bin TL den başlamaktadır. 12 bin TL ye kadar çıkabilmektedir. Şu anda kiralık evlere talep de çok fazla oluyor. Yenişehir tarafında bulunan kiralık evler eski ve ufak oluşundan kaynaklı kiralar 4 bin TL den başlıyor. 6 bin TL ye kadar çıkabiliyor. Yıldız kentte bulunan evler yeni ve lüks olduğundan dolayı 6 bin TL’den başlıyor 12 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Yakutiye ilçesinde daha farklı fiyatlar şehir merkezindeki kiralık daireler yaş, oda, semti gibi özelliklerden fiyatlar değişebiliyor.  5 bin TL den başlıyor. 15 bin TL’ye kadar çıkan daireler de var.

“Kiralık Ev Bulmada Sıkıntı Yaşanıyor”

Yurttaş, ”Daha önce memur ataması yapılınca tayin olanlar gelip kiralık evleri tuttular. Bu nedenle piyasada kiralık daire bulma konusunda belirli bir sıkıntı bulunmaktadır. Fakat sanayi, hilal kent bölgesinde tarafında daha düşük kiralık daireler bulunuyor. Orada da 4 bin TL’den başlıyor. 7 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Aziziye de de kiralık dairelerin fiyatları yüksek durumda. 4 bin TL den başlıyor. 10 bin TL’ye kadar çıkan kira fiyatları bulunuyor. Yüksek fiyat olan daireler daha lüks olduğundan dolayı fiyatlar yüksek oluyor. Hilal kentte yeni binalar yapıldığı halde merkezden uzak olduğu için kira fiyatları yüksek olmuyor. Merkez ve merkeze yakın olan semtlerde yeni yapılan binalar olunca fiyat daha da yüksek oluyor. Mesela YıldızKent merkeze 7 kilometre, dadaş kent 6 kilometre fakat hilal kentte 7 kilometre olsa da sanayi bölgesinde kaldığı için ve yeni yeni şehirleşme yapılmasından kaynaklı kiralar düşük oluyor.”