ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret ikinci toplantısının yapılmasının ardından açıklanması beklenen asgari ücret ne kadar olacak?

Tarih: 19.06.2023 22:03
ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Türkiye’de ki tüm asgari ücret ile çalışanların ve çalışmayanların merakla beklediği gibi Erzurumlular da asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. 

Asgari ücretin 11 bin 500 TL olacağı yönünde düşüncelerini belirten dadaşlar, asgari ücret artsa bile ekonomi düzelmediği sürece halkın refaha kavuşmayacağını dile getirdiler.

Öztürk Yıldırım,” Asgari ücrete gelecek ara zammın şu an da 11 bin ve 12 bin TL arasında olacağı tahmin ediliyor. Benim tahminim ise 12 bin civarında bir sayı. Yeter mi yetmez mi bunu ekonominin gidişatı belirleyecek. Bu durumda mevcut asgari ücret bize yetmiyor. Bazı insanlar yettiğini düşünebilir ama benim düşüncem bu şekilde. Herkesin bildiği üzere biz ülkemiz yoksulluk sınırı altında. Ekonomi düzelmediği her gün daha da aşağıya çekiyoruz. Hiç kimse bu durumun nasıl sonuçlanacağını bilmiyor. Umarım iyi sonuçlanır.

 

Yusuf Demirbaş,” İsmim Yusuf. 24 yaşındayım ve asgari ücrete çalışıyorum. Ben asgari ücretle geçinebiliyorum. Çünkü tek başıma yaşıyorum. Yanımda bakma zorunluluğu taşıdığım bir ailem yok. Ancak başkası için durum asla böyle değildir. Evli 2 çocuk sahibi bir adam evinde kendisiyle beraber 4 karın doyurmak zorunda. Asgari ücrete çalışan ve böyle olan birçok insan tanıyorum. Şimdi bir ev kirası bugün en düşük 2 bin ila 5 bin arasında, Erzurum’da bile bu durum böyle. 4 kişilik bir aileye git 2+1 evde yaşa diyemezsiniz. Asgari ücret 8 bin 500 TL. Bu aile kirası 3 bin TL olan bir evde oturduğu zaman paranın neredeyse 3’te 1’i kiraya gidiyor. Evin faturaları bin TL, giderleri bin 500 TL kısacası bu adama aylık her şeyi çıkardığımız zaman bin TL kadar bir para kalıyor ve siz düşünün bu adamın hali ne olur. Bu söylediklerim kısaca herkesin aklında olan genel şeyler. Ekonomimiz iyi diyenler bu babanın durumunu asla anlayamayacaklar. Asgari ücretin artması bir şeyi değiştirmez çünkü kur farkı devam edecek. Ne zaman ki paramız eski değerine geri kavuşur biz de ferahlığa kavuşuruz. Durum tam olarak bundan ibarettir. Tahmin olarak da asgari ücret 12 bin TL olabilme ihtimali vardır ancak 11 bin 500 TL olacağı da konuşuluyor. 

Osman Yürekkıran,” Ben emekliyim. Emekli olmadan önce asgari ücrete çalıştığım dönemler oldu. Şu an gerçekten emekli olmasaydım ve asgari ücretle çalışsaydım hayatta geçinemezdim. Allah yardım etsin bize bir şey söyleyemiyorum. Emekli maaşım yetiyor mu, o da yetmiyor. Geçinmek şu an ki durumda zor.” 

Şakir Turan,” Şu an ki asgari ücret bize açıkçası yetmiyor. Artması tabi ki de iyi olacak. Ama yetecek mi yine yetmeyecek. Ekonomi bu durumda olduğu sürece asgari ücreti istedikleri kadar artırsınlar. Dolar artmaya devam ettikçe fiyatlar daha da yükselecek, asgari ücret bize yetmeyecek. Şu an asgari ücret 8 bin 500 TL. 11 bin 500 TL olacağı yönünde iddialar var. Bakalım hayırlısı neyse o olsun.”