Asıl engelli bunlar!

Erzurum´da özellikle görme engelli vatandaşlar, rampalara ve kaldırımlara döşenen kabartmalı şeritlere araçlarını park eden duyarsız sürücüler yüzünden zor anlar yaşıyor. Bu hususta yasal yaptırımların artırılması, denetimlerin daha da sıkılaştırılması ta

Tarih: 01.01.0001 00:00
Asıl engelli bunlar!

Nesrin Çetinkaya

Şehrin birçok caddesinde ve sokağında araçların trafik kurallarına uygun olmayarak, gelişi güzel bir şekilde park halinde bulunduğuna dikkat çeken engelli vatandaşlar, özellikle engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan rampalara ve kaldırımlara döşenen kabartmalı şeritlere araçlarını park eden sürücülerden mustarip olduklarını dile getirdiler. Park ihlalleri dolayısıyla mağdur olduklarını kayda geçen engelli vatandaşlar, sorunun çözümü noktasında yetkililerden yardım, şehir insanından ise bilinçli davranmalarını istediler.

ENGELLİ VATANDAŞLAR MAĞDUR!

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan vatandaşlar, ?Çok sayıda insan engelliler için alınan tedbirlere duyarsız kalıyor. Araçlarını kaldırımlarda bulunan sarı çizgiye, engelli rampalarına park edip gidiyorlar. Bunu çok basit, ufak tefek bir olay olarak görüyor çoğu kişi. Bizim hayatımızı nasıl olumsuz bir şekilde etkiliyorlar bunun farkında bile değiller, bu durumda bizi son derece üzmekte.  Yapılan yanlış araç parkları yüzünden günlük hayatımızda karşılaştığımız zorluklara bir yenisi daha ekleniyor. Çoğu zaman gideceğimiz yere dahi gidemiyoruz.  O yüzden insanlarımızdan empati kurmalarını rica ediyoruz. Hayat bizler için zaten yeterince zor, birde onlar zorlaştırmasınlar, bizlere yardımcı olsunlar. Bu kondu gerekli yasal yaptırımların artırılmasını istiyoruz. Denetimler sıkılaştırılsın, vatandaşlarımız da bu konu da daha bilinçli olsun. Böyle durumlarda mutlaka polisi arayarak ihbarda bulunsunlar.  Kaldırımlar, rampalar ve sarı çizgilerin bizim yolumuzu rahatça bulabilmemiz için çok önemli. Herkes bir engelli adayıdır, bunu unutmamak lazım. O yüzden trafik kurallarına uymak bir vatandaşlık görevidir? şeklinde konuştular.