Asırlık Gelenek "Arafalık" hasta çocuklara dağıtıldı

Hastanede bayram geçirecek olmanın hüznünü yaşayan çocuklar, arefe günü arafalık toplmaya çıkamayacak olmanın üzüntüsü içindeydi. Ancak karşılarında TDV yetkililerini görünce, şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadılar.

Tarih: 04.05.2022 16:23
Asırlık Gelenek


Sinan AYDIN

Türkiye Diyabet Vakfı (TDV) Yakutiye Şubesi, çok anlamlı bir uygulamaya imza attı. Yakutiye TDV Şubesi tarafından Erzurum'da çocukların asırlardır bayram öncesi devam eden 'arafalık' geleneği nedeniyle  Atatürk üniversitesi araştırma hastanesi ve Şehir hastanesinin farklı bölümlerinde tedavi gören  çocuklar ziyaret edildi. Bayramı hastanede gvçirmöek zorunda kalan hasta çocuklara, Erzurum'un asırlık ve kadim geleneği olan "arafalık" ikramında bulunuldu.

"ÇOCUK SEVİNİNCE BAYRAM OLUR"

Hastanede bayram geçirecek olmanın hüznünü yaşayan çocuklar, arefe günü arafalık toplmaya çıkamayacak olmanın üzüntüsü içindeydi. Ancak karşılarında TDV yetkililerini görünce, şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadılar. Görevliler çocuklar ve yakınları ile görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra hasta çocuklara arafalık dağıttılar. "Çocuk sevinince bayram olur. Arafa günleri bereketli günler. Bekleyenler var, beklenenler var" diyen TDV Yakutiye şube yetkilileri, arafa günü hastanede yatan çocuklara arafalık dağıtarak onların yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.