AŞK UĞRUNA 30 BİN’LİK OLDU

Erzurum’un Hınıs ilçesinden tanıştığı Zana Oruç adlı şahıs, mağdur Mustafa Koç’u 2 yıl boyunca dolandırıp, yaklaşıp 30 bin TL parasını alıp kayıplara karıştı.

Tarih: 22.12.2023 23:27
AŞK UĞRUNA 30 BİN’LİK OLDU

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Daha önce de polise mukavemetten mahkemesi bulunan Zana Oruç, 2 yıl birliktelik içinde bulunduğu Mustafa Koç’u şantaj yoluyla dolandırdı. 

Yaklaşık 30 bin TL parasını aldığını ifade eden Mustafa Koç, Zana Oruç hakkında suç duyurusunda bulundu ve en kısa zamanda Zana Oruç’un bulunmasını istedi. 

“AMACI BENİ KANDIRMAKMIŞ”

Olayla ilgili geniş bilgileri aktaran Mustafa Koç, yaklaşık 2 yıl beraber olduğu Zana Oruç ile ilgili yaşadıklarını Günebakış Gazetesi’ne aktardı. 

“İsmim Mustafa Koç, 2 yıldır Zana Oruç adlı kadınla bir ilişki içerisindeydim. Kendisi Hınıslı, yurtta büyümüş ve ailesi tarafından reddedilmiş bir insandır. Ben 2 sene boyunca amacının benimle gerçekten bir ilişki içerisinde olup, evlenip, yuva kurmak olduğunu sanıyordum. Ancak böyle olmadığını bu kızın beni dolandırdığında anladım. Amacı beni kandırmakmış, paramı harcamakmış. Para vermediğim zamanlar bana iftira atarak, tecavüzle suçladı. Bu kadın yüzünden birçok kez karakolluk olduk. Ancak karakolda bu kadının yalancı ve iftiracı olduğu delillerle kanıtlandı. Kendisi benimle tartıştığı zaman sürekli şantaj yapmaya çalışıyordu. Benden para isteyip vermediğim takdirde polise vereceğini söylüyordu.” 

BENİ SÜREKLİ ‘SENİ POLİS VERİRİM’ ŞEKLİNDE TEHDİT EDİYORDU

“Beni başka bir erkekle dolandırdığını bilemiyorum fakat kendisinin bana şantaj yaptığının kanıtlı belgeleri bende mevcuttur. Şahitlerim de vardır. Beni sürekli seni polis veririm şeklinde tehdit ediyordu. Ben de şikâyet ettiğim zaman bana şikâyetimi geri çekmem için yalvarıyordu. Özür diliyordu, bunun üstesinden gelemeyince bana yine tecavüz ve tacizden seni içeri attırırım şeklinde konuşuyordu. Tabi bu süreçte en bunların hiçbirisini yapmadım. O kadınla olan ilişkimiz onunda isteğiyle ilerliyordu. Bunu da zaten elimde olan fotoğraflar kanıtlıyor.” 

AİLESİ REDDETTMİŞ!

Zana Koç adlı şahısın ailesiyle de tanıştığını söyleyen Mustafa Koç, ailesinin Zana Oruç’u reddettiğini söyledi.

“Ailesini gördüm tanıdım, babası bu kızı reddetmiş. Ailesinin başına da birçok sıkıntı açmış, ağabeyleri ise bu kız hakkında asla konuşmuyor. Ne yaptığı belli değil. Paramı aldı kaçtı, İstanbul veya İzmir tarafına gittiğini düşünüyorum. Arıyoruz ulaşamıyoruz, numarasını değiştirmiş.”

BENİ DARP ETTİĞİ İÇİN 7. ASLİYE MAHKEMESİ’NDE YARGILANIYOR

“Şantajları yüzünden şikâyet ediyordum, gelip ağlayıp şikâyetimi geri çekmemi istiyordu. Ben çektiğim zaman yine aynı şeyi yapıyordu. Tabi suçun birazı da bendedir. Neden diye soracak olursanız; gerçekten sevdiğim bir kızdı. Kendi namusum gibi gördüm ama karşımda ki insandan ihanet gördüm. Kendisini savcılığa verdim elimde her türlü kanıtım delilim de vardır. Zaten beni darp ettiği için 7. Asliye Mahkemesi’nde yargılanıyor. Bir an önce mağduriyetimi giderilmesini, bu kadının bulunmasını istiyorum. Bir daha bana yaptığı gibi insanları mağdur etmemesini istiyorum.” 

Son olarak, “Kısacası ben mağdurum. 2 yıllık bir kayıp söz konusu” şeklinde konuşmasına devam eden Mustafa Koç, Zana Oruç’un kendisine ümit verip yarı yolda bıraktığını ve ailesiyle arasını bozduğunu söyledi.