Aşkale'de Cami Gençlik Buluşması

Aşkale Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğü, gençlere yönelik faaliyetler kapsamında, din görevlileri rehberliğinde gençlere yönelik "Cami Buluşmaları" düzenliyor.

Tarih: 03.02.2023 12:43
Aşkale

Sinan AYDIN

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Aşkale Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğü, gençlere yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İlçe Müftülüğü, din görevlileri rehberliğinde gençlere yönelik "Cami Buluşmaları" düzenliyor. Bu kapsamda İlçe Koordinatörlüğü tarafından Merdiven Camii'nde gençlerle buluşma gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Aşkale İlçe Vaizi Asim Yeşilyurt , gençlere güncel dini meseleler üzerine sohbet etti. Vaiz Yeşilyurt, programda emeği geçen ve gençlere rehberlik eden din görevlilerine teşekkür etti. Program gençler için özenle hazırlanmış olan ikramlarla son buldu.

"GENÇLİĞE DEĞER" PROJESİ NEDİR?

Gençlik çalışmalarıyla ilgili bir yönerge çıkaran Başkanlık, ayrıca “Gençliğe Değer” adında bir proje başlatmıştır. Bu proje kapsamında her din görevlisinin en az 10 gence ulaşması istenmiş, bu gençlerin milli ve manevi değerler çerçevesinde soru ve sorunlarının çözümüne destek olmaları amaçlanmıştır. Projenin amacı; Gençlerin, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren milli ve manevi değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesle aktarılarak üretilmesine katkı sağlamak; Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin etmek.