ASKER ADAYLARININ SON DURAĞI İSE ASKERİ MALZEME DÜKKÂNLARI OLUYOR

Erzurum’da davulla, zurnayla ve kınalar yakılarak vatan hizmetine uğurlanan asker adaylarının son durağı ise askeri malzeme satışı yapan dükkânlar oluyor.

Tarih: 09.05.2024 15:06
ASKER ADAYLARININ SON DURAĞI İSE ASKERİ MALZEME DÜKKÂNLARI OLUYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Askere giden gençlere hediye almak isteyen yakınları, aileler ve askerler ellerinden geldiği ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden askeri malzeme satıcıları, askeri malzeme satışlarının düştüğünü söylediler.

Askeri malzeme satıcıları,” Özellikle asker sevkinin başladığı dönemlerde işlerimiz yoğunlaşır. Askere giden gençlere hediye almak isteyen yakınları, aileler ve asker kardeşlerimize elimizdeki imkânlar doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Asker adayları askerlik hizmeti boyunca kullanacakları bot, bere, çanta, eldiven, vatka, kep, kirli çamaşır torbası, çorap gibi ihtiyaçlarını bizden karşılayabilirler. Askeri malzeme esnafı satışlardan olumsuz etkilenmeye başladı. Ama eskiye nazaran fiyatlar arttığı için alım gücümüzde, satım gücümüzde çok düştü. Şimdi iş de yapamıyoruz. Satışlar tamamen düşük. Malzemelerde de, fiyat geçişleri oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Askerlerin bir kısım malzemesini zaten devlet veriyor. Onun dışında, ailelere yansıyor. Aileler de, bütçeleri olmadığı için alışveriş yapamıyorlar. Vergileri biraz daha düşürmesini, doğal gaz, elektriğe haddinden fazla mesela zam geldi.  Piyasa ölü durumda. Askerlik öncesi, gençler ve yakınları bizden malzeme alıyordu. Şimdi iş de yapamıyoruz. Satışlar tamamen düşük. Malzemelerde de, fiyat geçişleri oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Askerlerin bir kısım malzemesini zaten devlet veriyor. Onun dışında, ailelere yansıyor. Aileler de, bütçeleri olmadığı için alışveriş yapamıyorlar. Yeni askere gidecekler için, jilet takımı, atlet, külot, çorap, içlik gibi malzemeler lazım. Satışlar tamamen durma noktasına geldi.”