Askere Gideceklerin İhtiyaçları Neler?

Askeri malzeme satıcısı Hakan Alpağut, askere gidecek kişilerin temel ihtiyaçlarının neler olduğunu açıkladı.

Tarih: 13.08.2023 18:52
Askere Gideceklerin İhtiyaçları Neler?

 

www.gunebakiserzurum.com/Sedanur Bingöl

Askeri malzeme satıcısı Hakan Alpağut'a askere giden kişilerin ihtiyaçlarının neler olduğu ve bedelli askerliğin işlere etkisinin olup olmadığı soruldu. Alpağut'un açıklamalarına göre, askere giden kişilerin ihtiyaçları genellikle temel malzemelerden oluşuyor. Bu ihtiyaçlar arasında çorap, çamaşır, tırnak makası, kişisel malzemeler ve tıraş gereçleri yer alıyor. Ayrıca, boyun cüzdanı da temel ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Alpağut, sipariş olmadan genel bir askeri ihtiyaç paketi hazırlamadıklarını belirtiyor. Müşterilerin isteğine bağlı olarak toplu ihtiyaç paketleri oluşturduklarını ifade ediyor. Askere gidecek kişilerin ihtiyaçlarının içerik ve miktarına göre paketler düzenlendiğini vurguluyor.

Alpağut'a göre, askere gidecek kişilerin ihtiyaç paketlerinin maliyeti ortalama olarak 500 ila 1500 TL arasında değişiyor. Fiyatın kişinin talep ettiği malzeme miktarına bağlı olarak farklılık gösterdiğini açıklıyor. Çorap veya çamaşır gibi malzemelerin alım adedi ve tercihe göre fiyatın belirlendiğini söylüyor.

Bedelli askerliğin işlerine pozitif etkileri olduğunu belirten Alpağut, bedelli askerlik sayesinde işlerinin arttığını ifade ediyor. Bedelli askerliğe giden kişilerin işletmelerine gelerek ihtiyaçlarını karşıladığını ve bu durumun işlerine fayda sağladığını söylüyor.