ASKIDA ÇORBA YÜREKLERİ ISITIYOR

Erzurum’da çorbacılar sokağında yer alan ‘Beyrancı’ adlı çorba restoranı, askıda çorba kampanyası başlattı. Dar gelirli insanlara soğuk hava da sıcak bir tas çorba ikramında bulunan vatandaşlar, kampanayı taktir ediyor.

Tarih: 18.01.2023 13:10
ASKIDA ÇORBA YÜREKLERİ ISITIYOR

Talha KOCA

Cumhuriyet Caddesi’nin hemen üst tarafında yer alan çorbacılar sokağında Abdullah Usta isimli esnaf, “Askıda Çorba” kampanyası başlattı. Kampanya sayesinde dar gelirli vatandaşlar bu uygulamadan faydalanıyor. Bir nevi veren elin alan eli görmediği ve herhangi bir mahcubiyet duygusu oluşturmayan uygulama, vatandaşlar tarafından çok beğenilip, destek çıkılıyor. Abdullah Usta, kampanyayı başlattığı günden bu yana yüzlerce yoksul vatandaşın bu kampanya sayesine sıcak bir tas çorba içmesine vesile olan herkese de teşekkürlerini dile getirdi.

KIŞ MEVSİMİNDE DESTEK BÜYÜK!

Bu güzel uygulamanın başlamasına vesile olan Çorbacı Abdullah Usta, “Bu kampanyayı başlattıktan sonra büyük desteklerle karşılaştık. Ancak son zamanlar destek bayağı artış gösterdi. Sebebini tam olarak anlayamamıştık. Sonra yine bir müşterimiz çorbasını içtikten sonra kasamızın arka kısmında yer alan ‘Askı Çorba tabelasını görünce büyük bir destek bulundu ve kış mevsiminde havanın soğuk olması sebebiyle insanlara sıcak bir tas çorba içirebilmek istediğini söyledi. Biz de anladık ki soğuk havalar bu desteğin artışına büyük sebep oluyor. Destekte bulunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR 

Başlatılan kampanya sayesinde yardımların çığ gibi büyüdüğünü aktaran Abdullah Usta, “Bu zor zamanda ekonomik sıkıntılar yaşayan insanlara az da olsa bir destek götürmek istedik. Bizler zaten elimizden geldiği kadar yardımlar da bulunuyorduk. Ancak neden daha fazla insana destek çıkmayalım ki, diye düşünürken böyle bir fikir ortaya atarak başlattık. Bu fikir sayesinde daha fazla insana ulaşma fırsatı yakalayarak, gönüllere dokunma şansını da yakaladık. Hem yardım ediyoruz hem dua alıyoruz hem de aracı olup daha fazla insana ulaşıyoruz” diye konuştu. Başlatılan kampanyadan faydalanan vatandaşlar da askıya bir çorba bırakan insanlara teşekkür ederek, onlar sayesinde boğazlarından sıcacık çorba geçtiğini belirttiler.