Aslını unutmayan Erzurumlu?

İbrahim Erkal´den sonra Erzurum´un ismini gündemde tutan kişi olan Nusret Gökçe, her fırsatta kendisini ve Erzurum´u gündemde tutmayı başarıyor. Nusret´in son paylaştığı aile fotoğrafı, 1 milyon beğeni aldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aslını unutmayan Erzurumlu?

-ÖZEL-

İBRAHİM ERKAL´DEN SONRA ERZURUM´UN İSMİNİ YAŞATAN DADAŞ NUSRET GÖKÇE?

Sinan AYDIN

Ünü ülke sınırlarını aşan Nusret Gökçe, İbrahim Erkal´dan sonra Erzurum´un adını en çok gündemde tutan ikinci isim oluyor. Yaptığı her hareket olay olan ve Instagram´da en çok takipçisi olan Türk unvanını elinde bulunduran Nusret Gökçe, şimdilerde çocukluk yıllarına ait fotoğrafları ve paylaştığı aile fotoğrafı ile gündemde. Saltbae, ?Tuz Serpme´ hareketiyle dünya çapında üne kavuşan Erzurumlu iş adamı Nusret Gökçe, çocukluk yıllarına ait aile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

AİLE FOTOĞRAFI 1 MİLYON BEĞENİ ALDI

Takipçilerinin takdirini kazanan Nusret´ın paylaşımı 1 milyonu geçen beğeni alırken, 10 binin üzerinde de yorum aldı. Nusr-Et Steakhouse işletmecisi Nusret Gökçe, daha önce de Erzurum´da doğduğu evin fotoğrafını paylaşmış ve altına ´´Benim motivasyonum. Burası benim doğduğum ev´´ notunu düşmüştü? Çocuk yaşlarda iş hayatına atılan Nusret, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlatmıştı:

´´1994-1995... Yaş 13. İlkokuldan mezun olduktan sonra maddi imkânsızlıklardan dolayı okul hayatımı bitirip kasap çırağı olarak işe başladım. Her gün 18-20 saat çalışıp babadan 1 TL istemedim, istesem de yoktu.´´ Nusret son olarak,  Instagram hesabından çocukluk yıllarına ait aile fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğraf 1 milyonun üzerinde beğeni ile yeni bir rekora imza attı. Nusret Gökçe, gittiği her ortamda Erzurumlu olduğunu gururla söyleyen bir Dadaş olarak hemşerilerinin gönlünde taht kuruyor.

NUSRET GÖKÇE KİMDİR

Nusret Gökçe, kasap çıraklığından zirveye tırmanan bir isim. 1983 yılında Erzurum´un Şenkaya ilçesine bağlı Paşalı köyünde dünyaya gelen Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir. Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum´dan Darıca´ya göç eden Nusret, maddi sebepler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu´nu altıncı sınıfta bırakmak zorunda kaldı. Meslek hayatına Bostancı´daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasap çıraklığı yapmıştır. Büyük bir kasap dükkânında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret, günde 18 saat aktif çalıştı. Et doğramadaki profesyonelliğini dar zamanda çok iş yapma konusuna borçlu olan Nusret, ilk olarak 2007 yılında İstinye Park´ta açılan kasap-restoran konseptinde çalışmaya başladı. Bu deneyimin ardından Dünya üzerindeki diğer restoran konseptlerini görmek isteyen genç girişimci, Arjantin´e doğru yola çıkmıştır. Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin´de kasapları ve restoranları gezen Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır. Türkiye´ye döndüğünde aynı işyerinde çalışmaya devam eden Nusret, bu deneyimleri işine aktarmayı başarmıştır. ?Lokum´, ?Ceviz´, ?Kafes´ gibi pişmiş et türlerini ilk kez kendisinin yaptığını iddia eden dünyaca ünlü restoran sahibi, bu kez yeni deneyimler için Amerika´ya gitmeyi kafasına koymuştur. Zor şartlar altında aldığı üç aylık Amerika vizesinin ardından New York´un en bilindik dört restoranında para almadan çalışmış ve yaptığı mönü New York Times´da yayınlanmıştır. Nusr-et Steakhouse, 2010 yılında Etiler´de Nusret Gökçe ve Mithat Erdem ortaklığı ile kurulmuştur. 2012 yılında ise dream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) ile ortaklığa imza atılmıştır. 2010 yılında başlayan Nusret Gökçe ve Mithat Erdem ortaklığı tüm Nusr-Et Steakhouse´larda hali hazırda devam etmektedir. 2009 yılına kadar tek olarak devam ettiği işletmesine, 2012 yılı itibariyle Doğuş Grubu ortak olmuştur. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığını, şu an ise 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı etleri yemek için yurt dışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ediyor.