ASP İl Müdürlüğü´nden kimsesiz yaşlılara evde bakım projesi

ASP İl Müdürlüğü, kimsesiz yaşlılara evde bakım hizmeti sunmak için harekete geçti. Proje onaylanırsa, huzurevi olmayan Erzurum´daki önemli bir ihtiyaç giderilecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ASP İl Müdürlüğü´nden kimsesiz yaşlılara evde bakım projesi

Sinan AYDIN

Erzurum Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ilde bulunan kimsesiz yaşlılara evde bakım hizmeti vermek için anlamlı bir proje hazırladı. Onay bekleyen projenin hayata geçirilmesi halinde, kimsesi olmayan yaşlıların evde bakımı yapılacak, her türlü ev temizliği ve diğer ihtiyaçları giderilecek. Proje hakkında gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulunan Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, ?? Projenin Darulaceze Başkanlığı tarafından onaylanmasını bekliyoruz. Çok önemli bir proje. Uygulamaya sokarsak hedefimiz ilk etapta 1000 kimsesiz yaşlı vatandaşa evde bakım hizmeti sunmak´´ dedi.

HERTÜRLÜ İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK

Yaşlıların kalabileceği geniş kapsamlı bir bakımevinin olmadığı Erzurum´da, ASP İl Müdürlüğü´nün hayata geçirmeyi hedeflediği ?Kimsesiz yaşlılara evde bakım´ hizmeti, büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak. Kimsesi ve bakıma muhtaç yaşlılar belirlenecek, bu tür insanların ev temizliği de olmak üzere her türlü işleri görevli personeller tarafından yapılacak. Belirli günlerde kimsesiz yaşlıların evine gidilerek ihtiyaçları evinde karşılanıp kalan ömrünü refah içinde geçirmesi sağlanacak.

??HEDEİMİZ İLK ETAPTA 1000 YAŞLIYA HİZMET VERMEK´´

Proje hakkında bilgi veren Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, ?? Şuan için ?Kimsesiz yaşlılara evde bakım hizmeti vermeyi amaçlayan bir projemiz var. Projeyi Darulaceze´ye sunduk. Proje onaylanırsa hemen hayata geçireceğiz. Hedefimiz ilk etapta bu tür durumdaki 1000 aileye dönüşümlü olarak evde bakım hizmeti sunmak. Kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlarımız ev ev tespit edilecek. Mobil araçlarla bu kişilerin evlerine gidilerek ev temizliği ve diğer hizmetler verilecek´´ dedi.