ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman sona erecek?

Atatürk Üniversitesi ATA AÖF bütünleme sınav giriş ekranı yoğun ilgi görüyor

Tarih: 02.04.2023 11:26
ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman sona erecek?

Günebakış/Zeynep AKSAKALLI

Güz döneminde başarısız dersi bulunan öğrenciler için sınav tarihleri daha önce ilan edilmişti. 29 MARTta başlayın sınav takvimi devam ediyor.

Sınavlar online olarak internet üzerinden yapılmaya başlandı.

Sınav süresi 30 dakika ile sınırlıyken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Adaylar, internet bağlantısında sorun yaşaması durumunda sınavlara katıldığı yerden devam edebilir

Bütünleme takvimine göre sınavlar 29 Mart itibariyle başladı. Öğrencilere sorulacak sorular kişiye özel olacak şekilde soru bankasından rastgele çekiliyor. Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması gibi durumlarda öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak.

Sınav sistemine https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz. Öğrenciler anılan tarih aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programına Fakültenin web sayfasından ulaşılabilir.Sınavlar 09 Nisan 2023  da son bulacak

 

SORULARA GERİ DÖNÜŞ YAPILMAYACAK

Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde "SINAVI BİTİR" butonuna tıklamazsanız, 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. Sınavda cevap verdiğiniz veya boş bıraktığınız sorulara tekrar geri dönmeniz engellenmiştir. Bir soruyu cevapladıktan ya da “Boş Bırak” seçeneğini işaretledikten sonra “Sonraki” butonunu kullanarak bir sonraki soruya geçiş yapabilirsiniz.