?Atatürk Evi´ne? akın ettiler

Erzurum´da minikler Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 79´uncu yıldönümü hasebiyle ?Atatürk Evi´ne? adeta akın ettiler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Atatürk Evi´ne? akın ettiler

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da bulunan Anaokulları ve Kreşler başta olmak üzere, çeşitli okullardan gelen öğrenciler Atatürk Evi´ni ziyaret ettiler. Atatürk´ün Erzurum Kongresi çalışmalarını sürdürmek amacıyla geldiği ve 52 gün boyunca kaldığı evi 10 Kasım dolayısıyla ziyaret ederek Ata´yı yâd eden minikler, öğretmenlerinin bilgilendirmeleri ile de duygu dolu anlar yaşadılar. Müzede Atatürk´ün kullanmış olduğu şahsi eşyaları inceleme fırsatı bulan miniklerin mutluluğu ve heyecanı ise gözlerden kaçmadı.

Öğretmenleri eşliğinde ziyaretlerini tamamlayan öğrenciler geziden duydukları mutluluğu ve duygularını GÜNEBAKIŞ´A paylaşarak, Atatürk´ü anlattılar. Atatürk için, ?Cumhuriyetin kurucusu?, ?Kahraman?, ?Kurtarıcı? tanımlamalarında bulunan minik yürekler, gösterdikleri sevgi ve saygı ile takdirleri topladılar.

Atatürk Evinin içerisinde o yıllara ait koltuk ve sehpalar Erzurum Kongresi üyelerinin fotoğrafları, biyografilerinin yanı sıra birçok tarihi eşya ve belge bulunuyor. Miniklerin en çok dikkatini çeken şey ise dönemin kıyafetleri oldu. Büyük şaşkınlıkla müzeyi gezerek, tarihe tanıklık eden minikler, gezinin sonunda hatıra fotoğrafı çektirerek müzeden ayrıldılar.