Atatürk Üniversitesi, 340 bin öğrenciye hitap edecek

Atatürk Üniversitesi öğrenci sayısı ile, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinden oluşan, il merkez nüfusuna çok yaklaştı. Örgün önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen 10 bin 664 öğrenciden 9 bin 909´unun kayıt işleminin tamamlandığı Atatürk Ü

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi, 340 bin öğrenciye hitap edecek

 

Nesrin Çetinkaya

Atatürk Üniversitesi 2017-2018 yılı eğitim-öğretim döneminde yaklaşık olarak 340 bin öğrenciyi ağırlayacak. Bu doğrultuda ÖSYM tarafından örgün ön lisans ve lisans programlarına yerleştirilen 10 bin 664 öğrenciden 9 bin 909´u kayıt işlemlerini tamamladı. Kayıt oranı yüzde 95 olarak gerçekleşirken, öğrencilerin yüzde 87´si kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden yapmayı tercih etti. Oranlar da buna bağlı olarak Türkiye ortalamalarının üzerinde gerçekleşti.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ´NDE KAYIT DÖNEMİ

Açık öğretim ön lisans ve lisans programlarına yerleştirilen 26 bin 378 öğrencinin büyük bir kısmı kayıtlarını yaptırdı. Açık öğretim programlarına kayıtlar devam ediyor. Boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuzda yer alan kapsam ve koşullarda öğrenci adaylarından 25 Ağustos, 05 Eylül 2017 tarihlerinde tercih alınacak ve yapılacak yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri 13-19 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak.
ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemleri dışında üniversitemizde lisans programları için özel yetenek sınav sonuçlarına bağlı olarak kayıt hakkı kazanan 620 öğrencinin kayıt işlemleri yapıldı.
Bunun dışında lisansüstü programlarda eğitim görecek Bin 200 öğrencinin kayıt işlemi tamamlandı.
YÖK tarafından yerleştirme işlemleri yapılan ve Üniversitemizde kayıt hakkı kazanan 13 bin öğrencinin kayıt işlemleri devam etmektedir. Uluslararası öğrenci kayıtları ile birlikte devam eden başka bir kayıt işlemi ise Açık öğretim Fakültesi Dekanlığı bünyesinde yürütülmekte olan 2´inci Üniversite öğrenci kayıtlarıdır. Ayrıca önümüzdeki tarihlere ÖSYM tarafından yapılacak açıklamaya bağlı olarak dikey geçiş sınavı sonucunda üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanan yaklaşık Bin 100 öğrenci adayının da kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

?60 YILLIK TECRÜBEYLE EKOL HALİNE GELDİK?

Atatürk Üniversitesi ailesine katılan öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Rektör Çomaklı, ?60 yıllık tecrübeyle ekol haline gelen üniversitemiz yeni yılda, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde yaklaşık 340 bin öğrenciye hitap edecek. Kurulduğu günden beri, bilgi üretmeyi, yetenekleri ortaya çıkarmayı, ülkesine kıymetli bireyler kazandırmayı ve düşüncelerini rahatlıkla ifade eden insanlar yetiştirmeyi kendisine ilke edinen üniversitemiz, bu öğretim yılında da öğrenci odaklı eğitimine kaldığı yerden devam edecektir. Birlikte yürüyeceğimiz bu yolda öğrencilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim? ifadelerini kullandı.