Atatürk Üniversitesi akademisyenleri sanayici ile buluşuyor Yerli JetSki´de sermaye sıkıntısı

MeSa Teknik´in Fikir aşamasından Prototip aşamasına kadar getirdiği ?Yerli JetSki´de sermaye sıkıntısı yaşanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi akademisyenleri sanayici ile buluşuyor  Yerli JetSki´de sermaye sıkıntısı

 

Nesrin ÇETİNKAYA

Üniversite Sanayi İş birliği kapsamında 13 Nisan 2018 tarihinde Atatürk Üniversitesi Öncü Kafe´de gerçekleştirilen ve Atatürk Üniversitesi akademisyenleri ile Erzurum´un önde gelen sanayicilerinin buluşturulduğu 4. Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı sonrasında ziyaretler devam ediyor. Çalıştaya katılım sağlayıp iş birliği yapma düşüncesinde olan firmaları Atatürk Üniversitesi Akademisyenleri ve ATA TTO Uzmanları ziyaret ediyor.

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr. Kenan Yakut ve ATA TTO Uzmanları MeSa Teknik Firmasını ziyaret edip, mevcut iş birliği sürecinin hangi aşamada olduğunu ve ileriye dönük projeler hakkında konuştular. Firma sahibi Metin Öznülüer´in Prof. Dr. Kenan Yakut ile birlikte fikir aşamasından prototip aşamasına kadar getirdiği ?Yerli JetSki´ için sermaye sıkıntısı çektiğini dile getiren firma sahibi ?Sermaye sorununun aşılması durumunda daha nice projeler, nice iş birliklerin yapılacağını dile getirdi.

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr. İhsan Efeoğlu ve Prof. Dr. Yaşar Totik, ATA TTO Uzmanları ile Yavilioğlu Reklam Firmasını ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında firmanın sıkıntılarını dinleyen Atatürk Üniversitesi Akademisyenleri, Üniversite ? Sanayi İş birliğine dikkat çekerek, firmanın mevcut problemlerinin birçoğunun Atatürk Üniversitesi´nin alanında yetkin akademisyenleri sayesinde çözülebileceğine işaret ettiler.

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr. Hasan Efeoğlu ve beraberinde ATA TTO Uzmanları, ATA Teknokent Firması olan Faraday Elektrik´e ziyarette bulundular. Görüşme esnasında sektörde devam edebilmek, pazarda büyük pay sahibi olmak için şirket yönetim anlayışını değiştirme kararı aldıklarını belirten Faraday Elektrik Firma Müdürü Abdullah Günderen; bu kapsamda Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hasan Efeoğlu ile birlikte çalışacaklarını söyleyerek ?Üniversite ? Sanayi İş birliği´ gerekliliğinden bahsetti.