Atatürk Üniversitesi´nde ?Arkeoloji Günleri´ Konulu Panel ve Sergi Düzenlendi

?Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Günleri? panel serisklinde, bölüm bünyesinde gerçeeştirilen kazı çalışmalarına yer verilerek, bölüm öğrencilerini teorik bilgilerini pratikle pekiştirebilecekleri arkeolojik çalışmalara yönlendirmek amacıyla 6 kazın çalışma

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi´nde ?Arkeoloji Günleri´ Konulu Panel ve Sergi Düzenlendi

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Atatürk Üniversitesi 60´ıncı yıl etkinlikleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından bu yıl 14´üncüsü tertip edilen ?Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Günleri? panel serisinde, bölüm bünyesinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarına yer verildi.  Panele ek olarak bölüm öğrencilerinin nitelikli birer arkeolog olmalarına katkıda bulunmak amacıyla, bu kazı çalışmalarından seçilmiş fotoğrafların yer aldığı bir de sergi düzenlendi. Öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğu sergi 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında Mavi Salon Fuaye alanında sergilenmeye devam edecek.

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ AKTİF ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR

Bölüm kapsamında düzenlenen panel ve sergi ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Kasapoğlu, ?Bugün kuruluşunun 60. Yılına ulaşmış olan, ?Üniversiteler Kuran Üniversite? unvanına sahip üniversitemizin ?Bölümler Kuran Bölüm? unvanına da sahip olan Arkeoloji Bölümü bünyesindeki akademik ? bilimsel çalışmalarına devam eden bilim insanları ile ülkemiz Arkeolojik çalışmalarında önemli bir konumda yer almaktadır. Eğitim-öğretim dönemindeki eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, yaz aylarında da, yıllık izin ve tatil kavramlarından uzakta, 6 arkeolojik kazıda aktif olarak rol oynayan bölümümüz akademik personeli, bu kazı çalışmalarında ortaya çıkardıkları taşınır, taşınmaz kültür varlıklarından elde ettikleri akademik-bilimsel bilgiyi yurtiçi ve yurt dışı çalıştay, sempozyum, panel ve konferanslar ile birlikte ulusal yada uluslararası yayınlarla bilim dünyasıyla paylaşmaktadır. Bu denli aktif bir rol üstlenen bölümümüz Arkeoloji Misyonu bilimsel bilgi ve akademik çalışmalardaki evrensellik kavramına uygun şekilde yürüttüğü bu çalışmalarla üniversitemizin yeni dönem ?3. Nesil Üniversite? olma prensibi doğrultusunda evrensel ve geniş kapsamlı bir akademik-bilimsel çalışma prensibi yürüterek, üniversitemizin etki alanının geniş bir perspektife yayılması için üzerine düşen payın bilincindedir? ifadelerine yer verdi.

?60 YILLIK ÇINARIN ANADOLU ARKEOLOJİSİNDE BIRAKTIĞI İZLER? KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

?Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Günleri? panel serisinde, bölüm bünyesinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarına yer verildiğini belirten Kasapoğlu, bunun yanı sıra bölüm öğrencilerinin nitelikli birer arkeolog olmalarına katkıda bulunmak amacıyla, bu kazı çalışmalarından seçilmiş fotoğrafların yer aldığı bir sergiye de imza attıklarına değinerek, ?Kazı ve yüzey araştırmalarıyla bu denli geniş bir perspektifte yürütülen çalışmaların, hiç şüphesiz bilimsel, kültürel ve sosyal etkinlikler anlamında da paralel bir seyir izlemesi gerekmektedir. Bu bağlamda bölümümüz, ?Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Genç Araştırmacılar Çalıştayı? ve ?Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Günleri? başlıklı sempozyum, çalıştay ve panel serileriyle bölümümüz aktif bir şekilde bu ilke doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir.   Bahse konu çalışmalardan bu yıl 14´üncüsü 2-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ?Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Günleri? panel serisinde, bölümümüz bünyesinde gerçekleştirilen Altıntepe Urartu Kalesi, Ayanis, Parion, Kyzikos, Alabanda ve Zeytinliada kazı çalışmalarının anlatılacağı panele ek olarak, bölüm öğrencilerini teorik bilgilerini pratikle pekiştirebilecekleri arkeolojik çalışmalara katılıma yönlendirerek, mezun olduklarında nitelikli birer arkeolog olmalarına katkıda bulunmak amacıyla, bu 6 kazı çalışmasından seçilmiş fotoğrafların yer aldığı, ?60 Yıllık Çınarın Anadolu Arkeolojisinde Bıraktığı İzler? Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Kazıları Fotoğraf Sergisi başlıklı bir sergi de düzenlenmiştir. Arkeoloji Bölümü bünyesinde ki Yrd. Doç. Dr. Hasan Kasapoğlu, Doç. Dr. Korkmaz Meral, Arş. Gör. A. Cüneydi Has, Uzman Arkeolog Hüseyin Dülger ve Arş. Gör. Oğuz Aras´ın yer aldığı teknik ekip yönetiminde gerçekleştirilen sergi 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Konferans Salonları ? Mavi Salon Fuaye alanında sergilenmeye devam edecektir? diye konuştu.