Atatürk Üniversitesi´nin Yurtcan gururu

Genç Bilim İnsanı Ödülünü Alan Doç. Dr. Yurtcan, Rektör Çomaklı´yı Ziyaret Etti

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi´nin Yurtcan gururu

Bilimin ışığını takip eden ve akademik çalışmalarıyla gelecek vadeden genç bilim insanlarına verilen, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünün (GEBİP) bu yılki sahibi, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan oldu.

Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan´ı makamında konuk eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, başarısından dolayı genç bilim insanını tebrik etti.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülü´ne layık görülen Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan´ı kutlayan Rektör Çomaklı, ?Bilimin en başta gelen amacı insan yaşamını kolaylaştırmak, dünyayı insanca yaşanabilir duruma getirmektir. Yapılan çalışmaların özünde bu vardır. Bizler de bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz.? dedi

Atatürk Üniversitesinin hayata geçirdiği projeler ve yapmış olduğu çalışmalarıyla hem ulusal hem de uluslararası alanda adından söz ettirdiğini dile getiren Çomaklı: ?Bu başarıların en somut örneğini Genç Bilim İnsanı ödülünü alarak bizleri gururlandıran Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan´da görüyoruz. Bu ödül ile birlikte öğrencilerimize de rol model olan Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan´ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum? ifadelerini kullandı.

Bilimsel çalışmaların insanlık için oldukça önemli olduğuna değinen Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan: ?Bu ve benzeri ödüller, bilim insanlarının motivasyonlarını arttırarak yeni ve başarılı adımlara vesile olmaktadır. Bugün de bizleri misafir eden ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı´ya teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, başarısından dolayı Doç. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan´a başarı belgesi ile çeşitli hediyeler verdi. (GÜNEBAKIŞ)