ATA AÖF, başarısına başarı katıyor

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 200 bini aşkın öğrenci sayısıyla hızla büyüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ATA AÖF, başarısına başarı katıyor

Açıköğretim Fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtımı birim sorumlusu Uzm. Ayşe Okumuş Eğitim- öğretim kalitesi ve kişi odaklı hizmet anlayışıyla 60´ıncı yılına ulaşan Atatürk Üniversitesi bünyesinde 2010 yılında kurulmuş olan Açıköğretim Fakültesinin, daha önce eğitim imkânı bulamayan öğrenci adaylarına, yaşam boyu öğrenimi benimseyen vatandaşlara, sınavsız ikinci üniversite fırsatını değerlendirmek isteyen kişilere eğitim sunmayı hedef edinmiş bir kurum olduğuna dikkat çekerek, gelinen noktayı GÜNEBAKIŞ´a paylaştı.

Fakültenin 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 6 programda 7 bin öğrenci ile eğitime başladığını hatırlatan Okumuş, ?Şimdi 4 lisans, 22 ön lisans ve 3 lisans tamamlama programı ile 200 bini aşkın öğrenci potansiyeliyle güzel bir başarı yakalandı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ise bir ilke imza atan fakülte, online kayıt sistemiyle belge göndermeksizin kayıt kabulüne başladı. Türkiye de üçüncü açıköğretim fakültesi özelliğine sahip ve 80 ilde sınav merkezi bulunduran bir kurum oldu.? dedi

Okumuş, Fakültenin bir başka önemli olarak yürüttüğü çalıştay, panel, söyleşi, konferans ve yarışma gibi faaliyetlerle de, yine başarısına başarı kattığını sözlerine ekledi.

Dilek BAYRAK