Atlama kulelerin korkulukları korkutuyor! KORKUTAN KORKULUKLAR!

Atlama kulelerinde kalitesiz malzeme iddiası?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atlama kulelerin korkulukları korkutuyor! KORKUTAN KORKULUKLAR!

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da 2011 Üniversiade kapsamında yapılan Türkiye´nin ilk atlama kuleleri,  2013 yılında yaşanan toprak kayması sonucu çökmüştü. Yeniden yapılan rampalardan K125 ve K90 tamamlanarak, geçtiğimiz aylarda atlayış için hazır hale getirildi. Türkiye´de ilk olma özelliğini elinde bulunduran Atlama Kuleleri, ikinci kez yapıldıktan sonra ilk olarak EYOF´ a ev sahipliği yapmıştı. Önceki gün ise FIS Kıtalararası Kayakla Atlama Yarışları´na ev sahipliği yaptı.

 

MERDİVEN KORKULUKLARI VE OLASTİK KORUYUCULAR ÇOK SAĞLIKSIZ

 

Atlama kulelerinin özellikle korkuluklarında kullanılan malzemelerin kalitesi, tartışma yarattı. Pistin hemen kenarlarına hakemlerin ve fotoğraf çekmek isteyen Foto muhabirleri için yaptırılan merdivenli alanın hem dar olması, hem de atrafına yapılan korkuluklar ile plastik koruyucular, şimdiden dağılıp dökülmeye başlamış. Kalitesiz malzeme kullanıldığı her bakımdan ortaya çıkan korkuluklar, değim yerinde ise tutanın elinde kalıyor. Merdivenleri çıkmak için kullanılan korkuluklar eğilip bükülüyor, yükseğe çıkmak isteyen görevliler düşme tehlikesi geçiriyor. Pistin hemen kenarlarına yaptırılan plastik bölmeler de sağlıksız görüntüsü ile tepki çekiyor.

 

KONTROLÖR BU HALİYLE NASIL TESLİM ALDI?

 

Yıkıldıktan sonra ikinci kez başka bir Müteahhit firmaya yaptırılan Atlama kulelerinde, devletten milyonlarca lira para alınmasına karşılık kullanılan malzemenin kalitesiz olduğu gözlerden kaçmıyor. Yarışmalarla ortaya çıkan skandal görüntüler, görevli hakemlerin dahi tepkisini çekiyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hakem, ?? Bu korkuluklar iki yarış gördü ve neredeyse kullanılamaz hale geldi. Böyle bir işçilik ve malzeme sağlamlığı olamaz. Devlet buranın yeniden yapımı için dünya kadar para harcadı. Devlette görevli kontrolörler (denetim elemanı) bu haliyle nasıl işi teslim aldı anlaşılır gibi değil´´ diyerek tepkisini dile getirdi.

 

DAR MERDİVENLERDEN İKİ KİŞİ GEÇEMİYOR

 

Atlama kuleleri ile ilgili bir başka tartışma konusu ise, dar yapılan merdiven koridoru. İki kişinin aynı anda inip çıkarken karşılıklı geçmesi, neredeyse imkansız. Gazeteniz GÜNEBAKIş´ın objektifine yansıyan görüntüler de, dar koridor gerçeğini gözler önüne seriyor. Daha iyi bir fotoğraf çekmek için pistin başlangıç noktasına çıkmak isteyen foto muhabirleri büyük zorluklar yaşıyor. Aynı şekilde yarışmacıların atladıkları noktayı hesaplamak için görevli saha hakemleri de, dar koridorlar nedeniyle görev yapmakta zorlanıyor. Görüntüsü ve ihtişamı ile Erzurum´un simgelerinde biri olan Atlama kulelerinde, değim yerinde ise ?içi seni dışı beniz yakıyor´ gerçeği hâklim.