Atlı Sporlarda Erzurum Lider

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Erdem Kara, Erzurum’un geleneksel spor dallarındaki başarılarını anlattı.

Tarih: 02.10.2023 19:47
Atlı Sporlarda Erzurum Lider

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Erdem Kara, Erzurum’un atlı ciritte yaklaşık 30 yıldır Türkiye Şampiyonluğu’nu kimseye bırakmadığını, sadece Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü’nün pandemi öncesinde bir kez Türkiye Şampiyonluğu elde ettiğini, bunun dışında çok uzun bir zamandır bütün şampiyonlukların Erzurum’da olduğunu söyledi. Erdem Kara, atlı okçulukta da geçtiğimiz günlerde Kayseri’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da 4 madalya ve 4 kupanın da Erzurum’a geldiğini ifade etti. Atlı kızakta da Hatem Yıldırım’ın son 6 yıldır Türkiye Şampiyonluğu’nu kimseye bırakmadığını, 6 yıldır şampiyonluğun Erzurum’a geldiğini söyledi.

15 Atlı Cirit Kulübü

“Atlı cirit, atlı kızak, atlı okçuluk, rahvan binicilik sporları Erzurum’da yapılıyor. Lisanslı olarak, 24 tane atlı kulübümüz var. Her takım 24 sporcudan 15 takımımız bulunuyor. 15 tane zaten kafile listesi veriliyor. Şu anda atlı ciritte 15 aktif kulübümüz bulunuyor. Atlı ciritte de lisanslı sporcu sayısı 300’ün üzerinde var. Erzurum’da bütün kulüplerimizde şu anda bu saydığım branşların hepsi aktif durumda. Bu kulüplerimiz, bu branşları aktif bir şekilde icra ediyorlar.” 

30 Yıldır Türkiye Şampiyonluğu

“Atlı ciritte, ben 39 yaşındayım. 9 yılı çıkarsak, 30 yıldır Erzurum dışında sadece Uşak’ın şampiyon olduğunu gördüm. Onun dışında bütün Türkiye Şampiyonluğu daima Erzurum kazandı. Pandemiden önceki yıl Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü Ankara’da Türkiye Şampiyonu oldu. Bunun dışında Türkiye Şampiyonluğu’nu daima Erzurum kazandı.” 

Atlı Okçuluktan 4 Kupa 4 Madalya

“Atlı okçuluğumuzda zaten Melek hocamız 15 gün önce Kayseri’de yapıldı. Melek hocamız 4 madalya ve 4 kupa ile Erzurum’a geldi. Bu sene Melek hocamızın başarıları da bizi çok gururlandırdı.” 

Atlı Kızakta Hatem Yıldırım’dan 6 Yıldır Türkiye Şampiyonluğu

“Atlı kızakta da, Şah Dadaş Spor Kulübü’nün sporcusu olan Hatem Yıldırım 6 yıldır üst üste Türkiye Şampiyonu oluyor. Erzurum, Kahramanmaraş, Bursa, Kayseri buralarda Atlı Kızak Türkiye Şampiyonaları oldu. Hatem Yıldırım’ın bir atı var. TRT tarafından belgeseli de çekildi. Hatem Yıldırım’ın atının bir gözünde biraz bir değişiklik var. Atın gözündeki değişiklikten dolayı da atın adı Kor At olarak kaldı. Geçen yıl tam kar yağdı atlı kızak şampiyonası düzenlenecek, o esnada da maalesef deprem oldu, o nedenle de geçen yıl atlı kızak yarışması düzenlenmedi. Onun dışında atlı kızakta da büyük bir başarı ile devam ediyoruz.”