AV TÜFEĞİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Avcılık, çok eski zamanlardan beri yapılmakta olan ve bazı hayvanları canlı, yaralı ya da ölü olarak yakalamak anlamına geliyor.

Tarih: 22.04.2024 10:52
AV TÜFEĞİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Bazı kişiler tarafından spor olarak görülse de, bu iş aslında tutku olarak bilindiğini ifade eden av malzeme satıcıları, av tüfekleri arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör bulunduğunu söylediler.

Av malzeme satıcıları,”Bazı kişiler tarafından spor olarak görülse de, bu iş aslında tutku olarak bilinmektedir. Av yapmak isteyen kişiler, ilk olarak bazı şeyleri bilmeli ve bu bilgiler doğrultusunda hareket etmelidir. Bilinmesi gereken ilk noktalardan birisi, avlanacak olan hayvan türünün seçilmesidir. Bu türler arasında büyük av hayvanları, kürklü av hayvanları, gündüz yırtıcıları, kıyı av hayvanları gibi türler yer almaktadır. İlk olarak bu türlerden hangisinin avlanacağı karar verilmeli ve bu doğrultuda av tüfeği belirlenmelidir. Belirlenen tüfeğin av hayvanına uygun özelliklerde olması, hayvanın yakalanmasını kolaylaştıracak ve daha etkili bir hale gelmesini sağlayacaktır. Avcılar elbette kullanacakları tüfeği kendine göre ayarlar ve ayarlamalarını çok daha iyi bilirler. Yıllardır avcılık yapan bireylerin bu anlamda artık profesyonel bir nitelik taşıdığını öngörüyoruz. Avcılığa yeni merak salmış, yeni başlayacak olan bireylerin hangi tüfeği tercih edeceğini, nasıl hareket etmesi gerektiğini bilemediğini görüyoruz. Av tüfekleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör bulunuyor. Öncelikle avlanacağınız hayvanın türü çok önemlidir. Silah kazalarının birçoğu temizleme anında meydana gelmesinden dolayı; sökme, takma, temizleme ve tekrar montaj öncesinde tüfeğinizin boş olduğundan emin olmak için çok dikkatli olunmalı ve bu konuya hassasiyet gösterilmelidir. “