AVM’LER OLMASA ESNAFIN TİCARETİ DAHA İYİ OLUR

Erzurum’da AVM’lerin açılması da ekonominin ve şehrin gelişmesi açısından ticaretin canlanmasını sağlayan iş merkezleridir.

Tarih: 19.07.2023 16:11
AVM’LER OLMASA ESNAFIN TİCARETİ DAHA İYİ OLUR

www.erzurumgunebakıs.com /Mihrimah Nefise Durdağ 

Erzurum’da AVM’ler olmaz ise esnafın ticareti daha iyi olabileceğini İfade eden Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Rasim Fırat, AVM’lerin illerde olmasının faydası olduğunu söyledi.

Fırat, “Erzurum’da AVM’ler olmasa esnafın ticareti daha iyi olur. AVM’lerin açılması da ekonominin ve şehrin gelişmesini ve ticaretin canlanmasını sağlayan bir iş merkezleridir. Vatandaşların AVM’lere gitmesi esnafın üzerine düşende vatandaşlar AVM’leri tercih ediyorsa ben esnaf olarak kendimi nasıl geliştirebilirim bunun muhasebesinin yapılması lazımdır. Erzurum, Terminal caddesindeki AVM’ye Bayburt ilinden hafta sonları gelen çok vatandaşlar vardır. Erzincan, Kars ve Ağrı illerinden hem gezmeye hem de alışveriş yapmaya gelen birçok vatandaşımız bulunuyor. Gelen vatandaşlar sadece AVM’lere değil bu memlekete de para kazandırıyor. AVM’lerin ilimiz adına faydası vardır. AVM’lerde marka mağazaları var. Ekonomiyi de korumak istiyorsak önce esnafları korumalıyız. Esnafların korunması ekonominin korunmasıdır. Zincir marketler ve AVM sayılarının artmasıyla küçük esnaflarımız sıkıntıya düşebiliyorlar.” dedi