Avrupa'dan Karayazı'ya taş toplama makinesi

Avrupa'da üretilip Türkiye'ye getirildiği öğrenilen taş toplama makinası, son durak olarak Karayazı topraklarında çalışmaya başladı. Çok mutlu olan Karayazı çiftçisi, önce bu makinayı yapana, sonra ise o makinyı kendilerine kullan

Tarih: 07.10.2021 19:05
Avrupa

 

Karayazı çiftçisine Avrupai hizmet!

Sinan AYDIN

Erzurum'un Karayazı ilçesine Avrupa dan taş toplama makinesi geldi. Ortak proje sonrası alınan makine, Karayazı çiftçisinin hizmetine sunuldu. Karayazı çiftiçisi tarladaki mahsulünü sürmek isterken çıkan taşlar makinalara zarar veriyor, birçok çiftçi taş nedeniyle tarladan mahsul alamaz duruma geliyordu. Karayazı İlçe Tarım ve Oman Müdürlüğü bir proje geliştirerek girişimlerde bulunup 1 adet taş toplama makinesi aldı.

KARAYAZI ÇİFTÇİSİ MİNNETTAR

Alınan makina, Karayazı çiftçisinin kullanımına sunuldu. Avrupa'da üretilip Türkiye'ye getirildiği öğrenilen taş toplama makinası, son durak olarak Karayazı topraklarında çalışmaya başladı. Karayazı'nın Avrupalı taş toplama makinası, şimdilerde çiftçilerin tarlalarındaki taşları temizliyor. Modern sistemi çok seven Karayazı çiftçisi, önce bu makinayı geliştirenlere sonra ise bu makinayı kendi kullanımlarına sunan Türk devletine teşekkür ediyor.

TARLALARDA TAŞ TOPLUYOR

Konu ile ilgili İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, '' Karayazı İlçe Müdürlüğümüzce proje yapılarak alınan taş toplama makinesi, çiftçimizin kullanımına verilerek tarlalarda taş topluyor. Kullanan çiftçilerimiz memnuniyetini dile getirirken proje yazımından makine teminine kadar emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz'' denildi.