Ayazpaşa Cami de 1001 Hatim güzelliği

Hatimlerin okunduğu camilerden birisi olan Ayazpaşa'da, sabah çok erken saatlerde camiye gelmeye başlayan cemaat, sabah namazına kadar cüzler okuyor, hatimler indiriyor.

Tarih: 20.12.2022 12:37
Ayazpaşa Cami de 1001 Hatim güzelliği

Sinan AYDIN  

Geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayan asırlık gelenek 1001 Hatimler kapsamında, hatimlerin okunduğu camilerden birisi olan Ayazpaşa Camiinde, 1001 hatimler büyük bir aşk ve muhabbetle okunuyor. Sabah çok erken saatlerde camiye gelmeye başlayan cemaat, sabah namazına kadar cüzler okuyor, hatimler indiriyor. Dün de sabah ayrı bir güzeldi. Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet Atıcı Hocanın imametin güzel bir sabah namazı ve ardından gönülleri ihya eden tesbihat. Akabinde kalan cüzler tamamlandı ve İl Müftümüz Rüstem Can Hocanın duası ile buluşma sona erdi. Erzurum'un merkezn Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde ki belirlenen camilerda hatimler büyük bi coşku ile okunmaya devam ediyor.

500 YILLIK GELENEK

Erzurum'da, 500 yıllık gelenek olan "1001 Hatim'in" okunmasına Cuma günü başlandı. Erzurum'da Pir Ali Baba tarafından başlatılan 5 asırlık Kur'an Bayramı 1001 Hatim okumalarına başlandı. İslam alimi Pir Ali Baba'nın başlattığı ve kentte 500 yıldır sürdürülen "1001 Hatim" okunması geleneği çerçevesinde kentte program düzenlendi. Okuduğunuz hatimleri, cami görevlileri, Kur'an Kursu öğreticileri, il ve ilçe müftülüklerimize bildirdiğiniz gibi, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan "1001 Hatim" Hatim/Cüz bildirme web sayfasından 13.01.2023 tarihinde duası yapılmak üzere bağışlayabilirsiniz.