Aydemir: ?Ne mutlu şehitlik mertebesine erişenlere?

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Çanakkale Zaferi, aynı manada yüreklerini buluşturan, aynı mukaddesata ruhunu adayanların eseri, milli birlik ve beraberliğin ifadesi, ?bütün müminler kardeştir´ amentüsünün kaydıdır´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aydemir: ?Ne mutlu şehitlik mertebesine erişenlere?

ERZURUM´DAN ÇANAKKALE´YE
Her zerresi şehit kanıyla bezeli, her hanesi şehit vermekle müftehir mübarek vatan coğrafyası Erzurum´un bir evladı olarak, Çanakkale Zaferindeki mana ve sırra kalben mülaki olduklarını belirten Milletvekili Aydemir, ?Ne mutlu şehitlik mertebesine erişenlere..Ne mutlu nefsini hakka adayanlara..´ yorumunda bulundu.
AK ÖNDERİN TARİFİNDE BULUŞMAK
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 102. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Aydemir, ?AK Dava lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın bu milli gurur iklimini tarif eden ?Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti´nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.´ ifadelerini yürekten paylaşıyoruz. ? dedi.
?GENETİK KODUMUZ KARDEŞLİKTİR´
?Bizi bir büyük millet olarak tebcil eden genetik kodumuz ?kardeşlik´, cihan tarihine damga vuran ecdadımızın sırrı ?hakka adanmışlık, bu yolda yürekleri buluşturmaktır´ diyen Milletvekili Aydemir,´benzeri kaydedilmemiş Bedir Gazvesinin şehitleriyle bir tutulmak şerefine erişen, Milli şairimiz Mehmet Akif´in ?Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi´ takdirine mazhar olan bu mübarek ve muazzez milletin evladı olmak şerefini, bu zaferin 102´inci yılında bir kez daha yaşıyor, vatan yolunda hak uğrunda nefsini adayan bir ecdadın torunları olmakla iftihar ediyoruz.´ kaydını düştü.
?BENİM İMAN DOLU GÖĞSÜM GİBİ SERHADDİM VAR´
Mesajında, Çanakkale Ruhu´nun İstiklal Marşında ?Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var´ ifadeleriyle tarif edildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ?Çanakkale Destanını, Akifimizin vurgusuyla, ?Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım/Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım/ Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım´ imanında bütünleşenler yazmıştır. Çanakkale Destanı´nın teması, ?Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlettir. Çanakkale Destanının özü, ?Allah yolunda öldürülenlere "ölüler"" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.´ ilahi mesajına can adamaktır.´ dedi.
?ALINIR KAL´Â MI GÖĞSÜNDEKİ KAT KAT ÎMAN´
Çanakkale Ruhu´nun milli irade azim ve kararlılığını ifade ettiği, bu eşsiz destanının müellifi ecdat torunlarının 15 Temmuz´da, milleti vesayet çizmesi altına almak isteyenler karşısında aynı iman ve azimle destansı bir duruş gösterdiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ´18 Mart 1915´ten 15 Temmuz 2016´ya bizi tarif eden duruş, Milli Şairimiz Akif´in vurgusuyla, ?Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından; /Alınır kal´â mı göğsündeki kat kat îman? -Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm? /Çünkü te´sis-i İlâhî o metîn istihkâm.´ kaydıdır. 102´inci yıldönümünde Çanakkale Zaferi´nin mana ve ruhunu milli gurur ve vakarla paylaşıyor, Seyyid Ali onbaşı´dan Ömer Halis Demir, Fethi Sekin´e şühedayı, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. ? dedi.