Aykırı hoca Dekan oldu

Sanat için boyaya battı, araçları buzla kapladı, inek ve koyun kafataslarını buzla dondurdu, kar üzerine tabut koyarak içine girip insanların tabut içerisinde iken neler hissettiklerini araştırdı. Yaptığı birbirinden ilginç sanatsal çalışmaları ve gündeme

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aykırı hoca Dekan oldu

 

Sinan AYDIN

 Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, ?? Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Kavukçu atandı. Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu´yu tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi´´ açıklamasını yaptı .

Bugüne kadar Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde birbirinden ilginç ve bir o kadarda merak uyandıran çalışmalara imza atan Mehmet Kavukçu, geçtiğimiz aylarda kısa süreliğine geçici görevle Erzincan Üniversitesi´nde görevlendirilmişti. Erzincan Üniversitesi´nde de geçtiğimiz aylarda 4 ayrı çalışmaya imza atan Mehmet Kavukçu, boya ile yaptığı sanatla yine adından söz ettirmiş ve değim yerinde ise sanat için boyaya batmıştı.

 

SANATIN ETKİ ALANINDAKİ DİLİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

 

Sanatın etki alanındaki diline dikkat çekmek için kolları sıvayan Mehmet Kavukçu, sıra dışı bir sanat performansında bulundu. İki ucunu demirlere tutturduğu yaklaşık 5 metre karelik şeffaf jelatini boyayarak değişik figürler oluşturdu. Daha sonra öğrencilerine kendi üzerine boya serptirdi. Tamamen boya altında kalan, suratı ve üzerindeki giysileri tamamen boyanan Kavukçu, bunu yapmaktaki amacının sanatın etki alanındaki diline dikkat çekmek olduğunu belirtmişti.

 

DAHA ÖNCE BİRBİRNDEN İLGİNÇ ÇALIŞMALARA İMZA ATMIŞTI

 

Mehmet Kavukçu, bu çalışması için 8 ayrı renkte 100 kilonun üzerinde plastik boya kullandığını da söylemişti. Mehmet Kavukçu, daha önceki sanatsal çalışmalarında ise, araçları buzla kaplamış, renkli balon ve şemsiyelerle mekanları donatmış, inek ve koyun kafataslarını buzla dondurmuş, saman balyalarını dondurup buz sarkıtları oluşturmuş, hurda araçları kar üzerinde sergilemiş, kendi üzerine su döküp elbiselerinin donmasını sağlayarak buz sarkıtları oluşturmuş  ve insanların tabut içinde iken neler hissettiğini anlamak için canlı canlı tabutun içine girmişti. Mehmet hoca, kar üzerine koyduğu tabutun içine girip bir süre de havasız kalmayı göze alarak yine aykırı bir çalışmaya imza atmıştı.