AYVALIK ŞENLİKLERİNE 40 ENGELLİ KATILACAK

Bu yıl Balıkesir Ayvalık ilçesinde düzenlenecek olan 31 Ayvalık şenliklerine Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği Başkanlığından toplam 40 engelli katılacak.

Tarih: 28.09.2023 17:48
AYVALIK ŞENLİKLERİNE 40 ENGELLİ KATILACAK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

31’inci Ayvalık şenliklerine katılım sağlayacaklarını ifade eden Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Yahya Şaşi, bu şenlik, sadece bir şenlik değil. Bu şenlik, aslında hayata karıştıkları bir yer olduğunu söyledi.

Şaşi,”  Ayvalık şenliklerinin bu yıl 31. yılını düzenliyoruz. Erzurum’da maalesef bu yıl rağbet göremedi engelli çocuklarımız araba sorunumuz oldu kendi imkânlarımıza araba ayarladık. 31’inci Ayvalık şenliklerine katılım sağlayacağız. 29 Eylül 5 Ekim tarihleri arasında Ayvalık şenlikleri yapılıyor. Toplam 40 engelli çocuk ve aileleri ile birlikte katılım yapacaklar. Bugün hepinizin yüzünden aynı heyecan ve mutluluğu görüyorum. Biliyorum ki Ayvalık Engelliler Şenliği, bana, bize, size, hepimize iyi geliyor. Birlikte olmanın gücünü, yan yana durmanın dayanışmasını burada daha fazla hissediyoruz. Bu şenlik, sadece bir şenlik değil. Bu şenlik, aslında hayata karıştığımız bir yer. “

Toplumun engellilere yönelik daha duyarlı olması gerekiyor

“Toplumun engellilere yönelik daha duyarlı, daha bilinçli olması gerekiyor. Ancak bu şekilde sorunlarımızın çözümü için bir adım atılabilir. İşte bu ortamda bizlerin sorunlarını dile getirdiği erişilebilirlik taleplerini hep birlikte bir kere daha ifade ettiğimiz yer. Bizler sadece evde olmak istemiyoruz. Evde, işte, sokakta, çalışma hayatında, konserlerde, tiyatroda, sosyal hayatın yani yaşamın içinde olmak istiyoruz Katkılarından dolayı Yakutiye Belediye Başkanımız ve Yakutiye Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.”