Aziz Şehitlerin Ruhları Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda yaşatıldı

Erzurum Sanayi Mahallesi’nde bulunan Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda, Şehit Burak Tortumlu, Şehit Ömer Faruk Darbaş ve Şehit Emrah Erkan’ın isimleri kütüphane ve abdesthaneye verildi.

Tarih: 02.05.2024 17:06
Aziz Şehitlerin Ruhları Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda yaşatıldı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Programa Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Mevlüt Özcan, Ak Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Beyza Saltuklu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 

Program, İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başladı. Okul Müdürü Ali Beyaz’ın açılış konuşmasından sonra sırasıyla; Kuran tilaveti, ilahi dinletisi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül’ün konuşması, şehit babasının konuşması, ney dinletisi, şehit oğlunun konuşması, Merve Tekin’in teşekkür konuşması, aziz şehitlerin slayt gösterisi, şehit babasından dua, bayrak takdimi ve plaket takdimi şeklinde devam etti.

Program bitiminde Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, protokol ve şehit aileleri, kurdele kesimi için bir araya toplandı. 

Açılan kütüphane ve abdesthanenin herkese hayırlı olmasını dileyen Kaldırım, “Aziz şehitlerimizin devlete karşı verdikleri karşısında biz ne yapsak az kalır ama karınca kararınca, devletin vermiş olduğu yetkiyle, sonuna kadar kapıları açıyoruz. Sağ olun var olun” dedi.