Aziziye, Gaziler ve Mecidiye´de Kamulaştırma tamam

Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün kamulaştırdığı mahallelerde, Büyükşehir Belediyesi bu yıl konut yapımına start verecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aziziye, Gaziler ve Mecidiye´de  Kamulaştırma tamam

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün kamulaştırma çalışmaları kapsamında 3. ve 8. Etap tamamlandı. Aziziye, Gaziler ve Mecidiye mahallerini kapsayan 3. ve 8´inci etap için, 16 Milyon 20 bin 363 TL kamulaştırma bedeli ödendi. Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, kamulaştırması biten 3. ve 8. etaplarda Büyükşehir Belediyesi´nin bu yıl inşaatlara başlayacağını duyurdu.

Bu kadar yürütülen kamulaştırma çalışmalarını aktaran Müdürü Şenocak, ?Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğümüz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bilindiği gibi kamulaştırmaları yürütüyor. Bu kapsamla bu gün itibariyle Yakutiye ilçemizde Aziziye, Gaziler ve Mecidiye mahalleri ilan edilmiş olup 313 parselin kamulaştırmasına 16 Milyon 20 bin 363 TL bedel ödenmiştir. Kentsel dönüşümün daha hızlı olması için biz kamulaştırmadan sonra Büyükşehir Belediyesi de yıkım ve yapım işlerini gerçekleştiriyor. Bu aşamada Büyükşehir, bu yıl içinde inşaat işine başlanacağı bilgisi verildi.? diye konuştu.

Muhammed COŞKUN