AZİZİYE GENÇLİK MERKEZİ’NE BÜYÜK İLGİ

Erzurum Aziziye’de bulunan Aziziye Gençlik Merkezi’nin verdiği kurslar gençlerden büyük ilgi görüyor.

Tarih: 14.08.2023 21:04
AZİZİYE GENÇLİK MERKEZİ’NE BÜYÜK İLGİ

www.erzurumgunebakıs.com /Halil İbrahim Aktaş 

Aziziye’de bulunan Aziziye Gençlik Merkezi verdiği kurslar ile gençleri her yönden geleceğe hazırlıyor. Aziziye Gençlik Merkezi’nde yabancı dilden robotik kodlamaya, piyanodan bağlamaya, çim hokeyinden futbola kişisel gelişim, sanatsal ve sportif birçok alanda eğitimler veriliyor.

Yetkililer, “Aziziye Gençlik Merkezimizde sanatsal, sportif ve kültürel kurslarımız yaz-kış devam etmektedir. Yaz itibariyle de çocukların okullarının tatil olması ile kurslarımızdaki öğrenci yoğunluğumuz fazlasıyla artmış bulunmaktadır. Sanat kurslarımızda gitar, piyano, karakalem gibi kurslarımız bulunuyor. Kişisel gelişim kurslarında robotik kodlama, İngilizce, işaret dili gibi kurslarımız şu anda verilmektedir. Voleybol, basketbol, çim hokeyi, futbol, halk oyunları ve tekvando gibi sporların kursları da yine gençlerimize öğretmekteyiz. Gençlerimize birçok alanda birçok kurs ile hizmet etmekteyiz. Yaş grubumuz 12-29 aralığındadır. Tabii bazı branşlarda yaş sınırını 8,9,10 yaşa kadar indirdik. Bunların dışında Aziziye Gençlik Merkezi’nde devam etmekte olan gönüllülük faaliyetleri var. Hem gençlerimize bir taraftan ücretsiz kurslarla, kişisel gelişim anlamında katkı sağlarken bir taraftan da gönüllülük faaliyetleriyle doğaya, çevreye, insanlara faydalı olacak bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Aziziye Gençlik Merkezimize giren günlük öğrenci sayımız yaklaşık 300 civarındadır. Kurslarımız hafta sonları da devam ediyor. Sabah hafta içi saat 10’da başlayan kurslar akşam 7’ye 8’e kadar devam etmektedir.” 

  

“Her kursun kendine göre gerçekten iyi bir potansiyeli var. Futbola bir taraftan gençlerin çok ilgi göstermesi, diğer taraftan tekvandoya ilgi göstermeleri, voleybola, basketbola, çim hokeyine baktığımız zaman branşlarımızın hepsi neredeyse tam doluluk oranını yakaladı. Keza sanatsal kurslarımız da öyle. Gitarımız, bağlamamız, piyanomuz da aynı şekilde yüksek bir ilgiye sahip. Bir taraftan robotik kodlama kurslarımız var. Robotik kodlama kurslarında kontenjanımız biraz az bulunuyor. Robotik kodlamada 15-20 kişilik bir kontenjanımız var. Robotik kodlamada Arduino kursumuz devam ediyor. Yani her kurs kontenjanında neredeyse hiç boş yer kalmıyor. Kurslarımızda büyük potansiyel yakaladık. Gençlik Merkezlerinde verilen eğitimlere ve yapılan faaliyetlere gençlerin ilgisi gerçekten güzel. Burada güzel bir aile ortamı kuruluyor. Gençler dışarıda vakit geçirmektense burada yeni bir arkadaş ortamı ediniyorlar. Burada kendi akranlarıyla birlikte aktivitelerde bulunarak sanatsal açıdan, sportif açıdan, bilimsel açıdan, kişisel gelişim açısından kendilerini geliştiriyorlar. Bunların dışında çocukların kendi akranları ile birlikte katılım göstererek bazı şeyleri öğrenmeleri söz konusu. Bu etkinlikler ile çocuklar sosyalleşebiliyor ve sosyal ortamlarda çekingen olan çocukların sosyal ortamlarda kalarak bu çekingenliklerinden de kurtulabiliyorlar. Burada öğrenciler bireyselin dışında organize olarak takım halinde hareket etme kabiliyetini de elde ediyorlar.”